به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، احتمالا با این متن بظاهر روشنگرانه درباره تاریخچه کلمه ok در شبکههای اجتماعی روبهرو شدهاید:
«سالها پیش کشور انگلستان در جنگ جهانی دوم، پس از هر یک از جنگهایش با کشورهای گوناگون برای این که آمار سربازان را به دست بیاورد، روی پرچمی تعداد کشتهها را ثبت میکردند. مثلا 5K، مخفف کلمه kill معادل پنج کشته. یک روز پس از جنگ متوجه شدند آن روز هیچ کشتهای نداشته اند و روی پرچم نوشتند 0k و چون در کشور انگلیس به صفر (اُ) (O) میگویند، از آن پس هر وقت در انجام کاری هیچ مشکلی نبود وهمه چیز درست بود از OK استفاده میکردند! »
واقعیت این است که این داستان به رغم ظاهر جذابش، ساختگی است. البته با جستوجویی در اینترنت خواهید دید روایتهای زیادی برای ریشه کلمه OK نقل شده است. ازجمله میگویند این واژه به ماجرای قنادی بر میگردد که حروف O و K را که حرف اول نامش بوده روی بیسکویتها حک میکرده یا عدهای دیگر که میگویند در یک کشتیسازی، نام کسانی که در ساخت کشتی مشارکت میکردند و حرف اول نامشان با O و K شروع میشده را روی بدنه کشتی حک میکردند و... .
ولی قویترین روایت را منسوب به مقالهای میدانند که سوم فروردین 1280/ 23 مارس 1839 در روزنامه بوستون مورنینگ منتشر شده بود.
این روزنامه مقالهای طنزآمیز با نام «جامعه ضدزنگ» منتشر کرده بود که به شکل طنزگونهای، مخففهای جالبی ارائه میکرد. این روزنامه شکلی نادرست از کلمه all correct (تمام صحیح) را به شیوه گفتاری oll korrect در نظر گرفت و دو حرف اول آن را به صورتok مخفف کرد.
یکسال بعد از انتشار مقاله جامعه ضدزنگ (1840) در زمان انتخابات هشتمین ریاستجمهوری آمریکا، مارتین ون بورن که برای بار دوم در انتخابات شرکت کرده بود، به منظور تبلیغات، کارزار انتخاباتی ای با عنوان Old Kiderhook با اسم مستعار OK تشکیل داد. او همچنین باشگاهی با نام اوکی کلاب که مکانی برای هوادارانش است را بنا نهاد. البته اوکی از حروف ابتدایی Old Kinderhook که نام زادگاه ون بورن بوده گرفته شده بود و به این ترتیب بود که کلمه OK در تاریخ ماندگار شد.
منبع: جام جم
انتهای پیام/
در نامه مکتوب شده به این صورت کشته ها مکتوب میشد 444k
بنا بر این اگر جنگی کشته نمیداد به صورت 0k کشته ها مکتوب میشد
و به مرور در گفتار نفوذ کرد
من فکر کرذم همون کشور اینو در کلماتش اینو ساخته ولی در عوض واقعیت این بود و خیلی هم جالب ...