برخي روغن هاي گياهي به دليل ميزان تحمل به حرارت پايين مواد شیمیایی مضر در دماي بالا توليد مي كنند كه مي تواند عامل بروز سرطان و بسياري عوامل تهدید کننده زندگي شود.
بر اساس نتايج تحقيقات محققان دريافتند آلدئيدها يكي از خطرناكترين مواد شیمیایی ايجاد شده در برخي روغن ها بوده كه موجب ابتلا به سرطان، زوال عقل و بيماري هاي قلبی می شود.
پروفسور مارتین دروت ولد، استاد دانشگاه مونتفورد در لستر ادعا می کند که مقدار آلدئیدها سمی در ماهی و چیپس سرخ شده با روغن های گیاهی 200 برابر بالاتر از حد مجاز است.
تحقيقات نشان داد كه روغن نارگیل برای پخت و پز سالمترين روغن است زيرا در درجه حرارت بالا کمترین مقدار مواد شیمیایی مضر را توليد مي كند.
دکتر استین از دانشگاه آکسفورد ادعا می کند که روغن آفتابگردان در حرارت بالا موادي توليد مي كند كه حتی ممکن است موجب تغییرات در ساختار مغز و کوچک شدن آن شود.
دروت ولد اظهار كرد: روغن های گیاهی بسیار تصفیه شده به دليل انجام فرآیندهای شیمیایی پیچیده بر روي آن ها در هنگام سرخ كردن مواد سمي و مضر توليد مي كنند به همين دليل ما به شما توصيه مي كنيم براي حفظ سلامتي تان از مصرف اين روغن ها اجتناب كنيد.
وي يادآور شد: براي انواع مصارف غذايي به برچسب هاي نوشته شده بر روي روغن ها و مصارف آن ها توجه كنيد.
Healthyfoodteam