محققان هشدار داده‌اند، با توجه به تغییرات آب و هوایی، افزایش درجه حرارت دریا می‌تواند به رشد و گسترش باکتری‌های مرگبار کف دریاها کمک کند و گسترش این موجودات، موجب سمی شدن صدف‌ها می‌شود، به طوری که استفاده از این خوراکی‌های خوشمزه، امکان‌پذیر نخواهد بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محققان هشدار داده‌اند، با توجه به تغییرات آب و هوایی، افزایش درجه حرارت دریا می‌تواند به رشد و گسترش باکتری‌های مرگبار کف دریاها کمک کند و گسترش این موجودات، موجب سمی شدن صدف‌ها می‌شود، به طوری که استفاده از این خوراکی‌های خوشمزه، امکان‌پذیر نخواهد بود.

شکلات

سال 2011 مرکز بین‌المللی تراپیکال اگریکالچر اعلام کرد، در نتیجه افزایش دما مقادیر دانه‌های کاکائو که در تولید شکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد، در طول چند دهه آینده کاهش خواهد یافت. مطالعه مزارع کاکائو در ساحل عاج و غنا نشان داد که تا سال 2050 اگر فقط 3/2 درجه افزایش دما داشته باشیم، مقدار زمین‌های مناسب برای تولید کاکائو به نصف خواهد رسید.

پاستا/ ماکارونی

گندم در طول فصول سرد رشد می‌کند‌. دمای بالا بر رشد و کیفیت گندم تاثیر منفی دارد. متخصصان نگران هستند که افزایش دمای هوا ناشی از تغییرات آب و هوایی بزودی باعث شود، این غذای ایتالیایی مورد علاقه را برای همیشه از دست بدهیم.

ماهی سالمون

ماهی سالمون (قزل‌آلا) از سخت‌پوستان کوچک نظیر حلزون تغذیه می‌کند. با توجه به اسیدی شدن اقیانوس‌ها حلزون صدف‌دار در حال نابودی است. کارشناسان دانشگاه پلیموت هشدار داده‌اند، این بدان معنی است که ماهی سالمون که در زنجیره غذایی بالاتر از حلزون قرار دارد، از این موضوع متضرر خواهد شد. از سال 1840 که آب‌ها دی‌اکسید‌کربن و گازهای گلخانه‌ای را به خود جذب می‌کنند، آب اقیانوس‌ها 30 درصد بیشتر اسیدی شده است. سالمون ماهی آب‌های سرد است و افزایش دمای آب، علاوه بر از بین بردن زنجیره غذایی این موجود شرایط زنده ماندن سالمون را از همیشه سخت‌تر می‌کند.

عسل

گرم‌تر شدن آب و هوا در حال حاضر زنبور عسل را با افزایش خطر انقراض روبه‌رو کرده است و باید به سایر تهدیداتی که زنبور عسل با آن مواجه است، یک مورد افزود.محققان می‌گویند: قطعا افزایش خطر انقراض زنبورهای عسل وجود دارد. اگر زنبور‌ها تا کنون آسیب‌پذیر بودند، حالا آ ب و هوا به‌طور فزاینده فشار را بر آنها بیشتر کرده است و آنها را به لبه پرتگاه رسانده، به گونه‌ای که گزارش‌هایی از انقراض محلی دریافت شده است.

بادام زمینی

از نظر کشاورزان، بادام زمینی گیاه حساسی است که تنها با وجود نیازمندی‌های خاص رشد می‌کند و به بار می‌نشیند. کشاورزان زمانی دانه‌های بادام زمینی را می‌کارند که خطر سرما وجود نداشته باشد و برای سه روز متوالی دمای خاک حدود 18 درجه سانتی‌گراد باشد. آب وهوای فرار و نامتعادل مانند افزایش دما و خشکسالی، کشت چنین محصولاتی را با مشکل مواجه می‌کند.

گیلاس

درختان گیلاس برای ثمر دهی نیاز به آب و هوای سرد و خنک دارند. آب و هوای گرم باعث می‌شود، گرده افشانی و تولید میوه این درختان به حداقل برسد.

قهوه

مطالعه محققان انگلیسی نشان می‌دهد، افزایش درجه حرارت جهانی و تغییر در شرایط فصلی تا سال 2080 می‌تواند 7/99 درصد مناطق زیر کشت قهوه را برای این کار نامناسب و کشاورزان را مجبور به ترک آنها کند. بدترین سناریوی ممکن که از تجزیه و تحلیل دانشمندان به دست آمده، این است که قهوه عربیکا (گونه‌ای از گیاه قهوه) تا سال 2080 منقرض خواهد شد. این موضوع می‌تواند هشداری برای تصمیم‌گیرندگان باشد.

منبع: جام جم

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار