وی با بیان اینکه ظرفیت بالقوه درآمد گردشگری حلال در جهان بیش از 250 میلیارد دلار تخمین زده می شود، افزود: درآمد ایران در حوزه صنعت گردشگری طبق توافق انجام شده میان سازمان میراث فرهنگی با بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و نیز سازمان توسعه و تجارت معادل 7.5 میلیارد دلار در سال برآورد می شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: با توجه به حضور بیش از نیمی از گردشگران خارجی با هدف زیارت می توان نیمی از درآمد کل صنعت گردشگری کشور را در حوزه گردشگری حلال دانست، بنابراین 3.7 میلیارد دلار درآمد ایران در عرصه صنعت گردشگری حلال است که به این ترتیب سهمی سه درصدی را در این زمینه از درآمد جهان دارد.
وی جشنواره گردشگری مشهد را نقطه عطفی برای طرح و استفاده از ظرفیت بسیار قابل توجه و مطرح در فرآیند گردشگری کشور دانست و افزود: به رغم وجود زمینه های مناسب در کشور برای توسعه گردشگری حلال، از زوایای مختلف به این ظرفیت کمتر توجه شده بود.
سلطانی فر اظهار کرد: در سالی که از سوی رهبر انقلاب به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام گرفته، توسعه گردشگری بویژه گردشگری حلال یکی از مهمترین اقدامات و قدم ها در راستای تحقق مبانی اقتصاد مقاومتی است.
وی بیان کرد: اگر خمیرمایه اقتصاد مقاومتی را استفاده از کلیه ظرفیت های اقتصادی کشور برای مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی در نظر بگیریم، بدون شک گردشگری در این راستا یکی از ابزارهای بسیار مهمی است که می تواند در فرآیند توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور تاثیرگذار باشد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه روز به روز شاهد همگرایی بیشتر دست اندرکاران بخش گردشگری کشور هستیم، افزود: خوشبختانه رغبت و اشتیاق خوبی در میان همه دست اندرکاران گردشگری بویژه در بخش خصوصی در این عرصه به وجود آمده است.
سلطانی فر گفت: تلاش همه بخش های دولتی و خصوصی در کشور بر افزایش دستاوردها و تحقق اهداف است اگرچه تا رسیدن به شرایط مطلوب راه بسیار طولانی در پیش داریم.
معاون رئیس جمهورتاکید کرد: این زیرساخت که ایجاد باور و همگرایی بین همه دست اندرکاران دولتی و خصوصی برای استفاده و رشد ظرفیت گردشگری است را خمیرمایه کار می بینم که خوشبختانه شرایط حاصل شده و اندک اندک به مسیر هموار در این زمینه می رسیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای غیرمسلمان تازه سرمایه گذاری در حوزه گردشگری حلال را آغاز کرده اند، افزود: 37 سال است که در تاسیسات گردشگری کشور و مکان های تاریخی، فرهنگی، اردوگاه ها و مناطق طبیعی ارائه سرویس در چهارچوب گردشگری حلال در ایران داده می شود اما تبلیغ و استانداردسازی در این زمینه انجام نشده، بنابر این سازوکار اجرایی آن چنان که باید تاکنون فراهم نشده است.
سومین جشنواره ملی مشارکت گردشگری با عنوان 'گردشگری حلال - ظرفیت ایرانی' با هدف جذب و شناسایی استعدادها، دریافت ایده ها و طرحهای نو عرصه گردشگری در سطح ملی در مشهد برگزار شد.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در چهارچوب این جشنواره ایده های مختلف در اختیار معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت تا از میان مشارکت کنندگان ایده های برگزیده انتخاب شود.
انتهای پیامم//ف.ض