کارشناسان و صاحب نظران اجتماعی معتقدند حصول نهضت فراگیر ازدواج،مستلزم زنجیره ای از اقدامات سخت افزاری و نرم افزاری و تغییر نگرش مردم و مسئولان به این اصل حائز اهمیت است.
در ذیل این بند بر لزوم ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق و آسان برای همه دختران و پسران و افراد در سنین مناسب ازدواج و تشکیل خانواده و نفی تجرد در جامعه با وضع سیاست های اجرایی و قوانین و مقررات تشویقی و حمایتی و فرهنگ سازی و ارزش گذاری به تشکیل خانواده متعالی بر اساس سنت الهی تاکید می شود.
با نگاه و تاملی دقیق تر در این بند از سیاست های ابلاغی،به روشنی در می یابیم که با تاکید بر نهضت ملی و فراگیر ازدواج،تمامی ارکان و عناصر جامعه اعم از مسئولان خرد و کلان، مردم، گروه ها، طبقات و لایه های متعدد اجتماعی ،هر کدام موظف به ایفای نقش برای تسهیل این امر خطیر هستند.
صدیقه نوبهار،کارشناس مسائل اجتماعی و علوم رفتاری در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به لزوم اقدامات جدی سخت افزاری و نرم افزاری برای هموار شدن مسیر ازدواج و تحقق آن با سهولت هر چه بیشتر اظهار داشت:به واقع تاکید بر نهضت ملی و فراگیر ازدواج مویداین امر است که تمامی آحاد جامعه به فراخور نقش،جایگاه و توانمندی که از آن برخوردار هستند باید برای تحقق ازدواج آسان در میان جوانانی که در سن ازدواج قرار دارند،تلاش و اهتمامی مضاعف را لحاظ کنند.
وی افزود:به واقع با مطرح شدن این رویکرد،هیچ دستگاه و نهادی نمی تواند نسبت به این امر خطیر سلب مسئولیت کند،آنچنان که می طلبد مردم و گروه های اجتماعی نیز نگرش و دید خود را نسبت به ازدواج تغییر دهند و برای حصول و تسهیل این امر خطیر تلاش کنند.
نوبهار گفت:باید از سطحی نگری و نگاه تک بُعدی به مقوله ازدواج پرهیز شود و برای تحقق این رویکرد،می طلبد از هر گونه مانع تراشی غیر معقولانه و غیر منطقی در پیوند جوانان پرهیز شود.
این روانشناس و کارشناس علوم رفتاری عنوان کرد:برخی،تمامی مسئولیت دشوار شدن ازدواج را بر دوش مسئولان و دولتمردان قرار می دهند،در حالی که منطق ایجاب می کند تا برای رفع این معضل ابتدا از خود شروع کنیم و مسیر پیوند زوجین را با موانع و چالش هایی جدی همگام و همراه نسازیم.
وی افزود:انتظارات بی جا،تجمل گرایی واشرافی گری،تاکید بر کامل بودن تمامی امکانات در ابتدای زندگی،چشم و هم چشمی ها و رقابت های درون خانوادگی و درون فامیلی از نمونه آفت ها و آسیب های جدی ازدواج آسان است که متاسفانه امروزه دامنگیر بسیاری از دختران،پسرانِ جوان و بخصوص والدین و خانواده های آنها شده است.
نوبهار گفت:البته این نافی مسئولیت ارگان ها و دستگاه های دولتی،اجرایی نیست و آنها نیز باید برای حصول هرچه بیشتر ازدواج به فراخور امکانات و اختیاراتی که برای آنها تعریف شده و می شود اقدام کنند اما در مقام عمل برخی کاستی ها،نارسایی ها و ناهماهنگی هایی احساس می شود که چندان زیبنده و شایسته به نظر نمی رسد.
این کارشناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:به عنوان نمونه بعضا شاهد هستیم برای پرداخت وام ازدواج به عنوان یک ضرورت و تسهیلات مصوب شده کشور،آنچنان سختگیری می شود که برخی زوج ها عطای تسهیلات بانکی را به لقایش بخشیده اند و این در نقطه مقابل ازدواج آسان و تسهیل زمینه و بستر شکل گیری خانواده محسوب می شود.
وی افزود:به واقع باید گفت،حصول ازدواج آسان و تحقق نهضت ملی و فراگیر ازدواج و تشکیل خانواده مستلزم مجموعه ای از اقدامات سخت افزاری و نرم افزاری در حوزه ها و ابعاد گوناگون است که بدون اعمال و اجرا و عملیاتی شدن آن،نمی توان آنچنان که شایسته و بایسته است به این توفیق سازنده و راهگشار(بند چهارم سیاست های کلی خانواده)نائل شد.
*دشوار ساختن و پیچیدگی پیوند زوجین،سلامت جامعه را تهدید می کند
برخی از کارشناسان معتقدند هر آنچه مسیر ازدواج با پیچیدگی و دشواری همراه شود به همان میزان جوانان و نهاد خانواده آسیب می بیند.
به واقع بستر سازی برای ازدواج آسان،از بروز بسیاری آسیب های اخلاقی و اجتماعی پیشگیری می کند و حصول این امر،متضمن سلامت اجتماعی و اخلاقی جامعه خواهد بود.
عبدالکریم شُرَکایی،روانشناس و کارشناس امور خانواده در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به مطلب فوق عنوان کرد:تحکیم بنیان خانواده،ضرورت جدی جامعه ایرانی محسوب می شود و هر آنچه دراین عرصه،با نقصان و نارسایی مواجه شویم،فرهنگ و اخلاق اجتماعی با بحران و چالش های عمیق تری روبرو خواهد شد که این آفت و آسیب،تمامیت و کلیت جامعه را به مخاطره می اندازد.
وی افزود:تهدیدات فرهنگی،متوجه قشر و طیف خاصی از جامعه نیست و به مثابه هوایی که تمامی گروههای اجتماعی در آن تنفس می کنند،تمامی لایه های اجتماعی را با خود درگیر می سازد و یکی از راهکارهای مقابله و مصونیت در برابر این تهدید،تحکیم بنیان خانواده و آسان سازی امر ازدواج است.
این روانشناس و کارشناس امور خانواده در خاتمه یاد آور شد:بنا بر همین ضرورت ، با نگاهی دقیق به سیاست های ابلاغی خانواده در می یابیم که اصلی ترین تاکید در این نقشه راه،بر تحکیم بنیان خانواده متمرکز شده و می طلبد با چنین اوصافی،با ایجاد مشوق های انگیزه بخش،هراس از ازدواج زدوده شود که آسان سازی این امر بدون لحاظ شدن عزمی ملی و همگانی برای تسهیل بسترسازی ازدواج میسر نخواهد شد.
انتهای پیام/
خونه باید داشته باشی .خانواده دختر بیش از حد توقع دارن چ فایده .باید از ی جا شروع کرد زندگی رو.......
بیخیال .هرکی دوس داره پیر و.فرسوده شه تو این دوره بره زن بگیره
با مدرک فوق لیسانس مدیریت دولتی ، کارمند وزارت خونه هستم.
بنظرم باید فرهنگ سازی بشه تا خانواده ها انقد سخت نگیرن
البته از شانس بد ما مسائل اقتصادی ، گرونی و ... کاری کرده که اصلا جرئت نمیکینی پا پیش بذاری!
با این حقوق فقط خودم می تونم زندگی کنم!!!