به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا وزارت امور خارجه در نهمین نشست معاونان و مدیران بین المللی دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری منتخب که در ساختمان وزارت علوم برگزار شد،گفت: در دوران پس از توافق هسته ای از لحاظ ارتباط با کشوهای مختلف، روابط اقتصادی و همکاری های دانشگاهی و علمی با دانشگاهها و مراکز علمی معتبر دنیا وارد فضای جدیدی شدیم.
وی افزود: درواقع تحریم های ظالمانه علیه ایران فضا را بخصوص در ارتباطات بین المللی تنگ کرده بود که خوشبختانه بعد مذاکرات توانستیم حق خود را بگیریم.
تخت روانچی با اشاره به تلاش دانشمندان ما برای رسیدن به قله های علم و فناوری ظهار داشت: دنیا روی توانایی های علمی دانشمندان ما حساب زیادی بار کرده و پذیرفته که در عین فشارها ایرانی ها در سطح بسیار خوبی قرار دارند.
وی ادامه داد: وقتی هیات کشورهای مختلف پیشنهاد همکاری های آموزشی و پژوهشی با ایران را مطرح می کنند یعنی ظرفیتهای ما را دیده اند.
معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه گفت: طبق سیاست وزارت خارجه این آمادگی وجود دارد که در فعالیتهایی که وزارت علوم برای ارتقای سطح علمی کشور آنها را لازم میداند حمایت کند. در واقع سیاست این وزارت در تایید کارهایی است که وزارت علوم برای ارتقای علمی کشور انجام میدهد.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامههای مختلف با کشورهای اروپایی عنوان کرد: با اکثر کشورهای اروپایی یادداشت تفاهمنامه امضا شده یا در حال تنظیم قرار دارد. اما نکته مهم حرکت به سمت اجرایی کردن تفاهمنامههایی است که نیازهای کشور را رفع کند.
تخت روانچی تبادل دانشجو و برگزاری همایش را نوعی از همکاریها در جهت ارتقای سطح علمی کشور دانست و اظهار داشت: مهمترین نکته آن برگزاری دورههای مشترک با دانشگاههای مرتبط است.
وی افزود: کشورهای همسایه ایران شعبات دانشگاههای معتبر را در داخل کشور خود راه اندازی کردند ما نیز میتوانیم به این سمت حرکت و زمینه برای تحصیل دانشجویان خود در شعبات را فراهم کرده که از نظر ارزی هم برای ما سودمند است.
معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه اعلام کرد:در کشورهای خارجی علاقه زیادی به کرسیهای تدریس زبان فارسی ابراز شده است بنابراین ما میتوانیم در این جهت موقعیت خوبی را داشته باشیم و زبان فارسی را ارتقا دهیم.
وی افزود: باید کورسیهای تدریس زبان فارسی را در کشورهای مختلف تاسیس یا تقویت کنیم تا آنها از نظر استادان و آموزش کمبودی را نداشته باشند.
تخت روانچی با اشاره به آمادگی وزارت امور خارجه برای همکاری با حوزههای وزارت علوم یادآور شد: از وزارت علوم درخواست داریم که ما را در جریان کارها و همکاریهای بینالمللی قرار دهند تا به بهترین نحو فعالیتهای علمی بینالمللی صورت گیرد.
انتهای پیام /