به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛چاغلار فاحری چاکرآلپ در کنفرانس تجارت و سرمایهگذاری آذربایجانشرقی و ترکیه در اتاق بازرگانی تبریز گفت: ایران و ترکیه بزرگترین، قویترین و ریشهدارترین کشورهای منطقه و دارای مشترکات تاریخی و فرهنگی هستند.
وی افزود: بین ایران و ترکیه در بسیاری زمینهها شباهتها و نقاط مشترک وجود دارد و تمام این ویژگیهای مشترک ایجاب میکند که ایران و ترکیه در بسیاری از زمینهها با یکدیگر همکاری کرده و از همدیگر پشتیبانی کنند و در طول تاریخ هر دو کشور در روزهای دشوار در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و بعد از این نیز به همین شکل ادامه خواهند داد.
چاکرآلپ گفت: ترکیه استان آذربایجانشرقی را به عنوان یکی از دروازههای مابین ایران و ترکیه و به عنوان یکی از نیرومندترین پیوندهای میان ترکیه میبینیم و در این ارتباط باور دارم کنفرانس تجارت و سرمایهگذاری ترکیه و آذربایجانشرقی یکی از بهترین الگوهای همکاریمان را تشکیل خواهد داد.
سرکنسول ترکیه در تبریز بیان داشت: هدف از برگزاری کنفرانس تجارت و سرمایهگذاری آذربایجانشرقی و ترکیه ایجاد شتاب قوی به طور متقابل در زمینه تجارت و سرمایهگذاری و رسیدن به حجم 30 میلیارد دلاری سالانه که اخیرا از طرف روسای جمهور دو کشور تعیین شده، است.
وی تصریح کرد: ایران مدت زیادی است که در میان 10 کشوری قرار داد که بیشترین واردات و صادرات کشورمان( ترکیه) با آن کشور صورت میپذیرد به طوریکه در سال 2015 ایران از لحاظ آمار صادرات ترکیه در ردیف دهم و از لحاظ آمار واردات کشور ترکیه در ردیف هشتم قرار داشت.
چاکرآلپ خاطرنشان کرد: صادرات ترکیه به ایران در سال 2015 نسبت به سال قبل 5.7 درصد کاهش داشته و در واردات نیز این کاهش 38 درصد و کاهش واردات ترکیه از ایران ناشی از کاهش قیمتهای انرژی است.
وی به آمار هفت ماهه سال 2016 صادرت ترکیه به ایران اشاره کرد و گفت: در این مدت میزان صادرات ترکیه به ایران با 33.3 درصد افزایش به 2.9 میلیارد رسیده است و واردات ترکیه از ایران در این مدت با کاهش 25.9 درصدی به 2.5 میلیارد دلار رسیده است.
سرکنسول ترکیه در تبریز گفت: در ایران 166 شرکت با منشا سرمایهگذاری ترکیه فعالیت میکنند و مجموع ارزش سرمایهگذاری این شرکتها 1.2 میلیارد دلار بوده و در مجموع برای 7 هزار و 742 نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است.
وی افزود: مجموع سرمایهگذاری 3 هزار و 899 شرکت ایرانی که در ترکیه در حال فعالیت هستند در حدود 101 میلیون دلار بوده و از لحاظ تعداد شرکت بعد از کشور آلمان در دومین ردیف قرار گرفته است.
چاکرآلپ افزود: حجم تجاری ترکیه با استانهای آذربایجانشرقی، اردبیل، زنجان و گیلان که در حوزه فعالیت این سرکنسولگری هستند در حدود یک میلیارد دلار است و ترکیه در تجارت دو جانبه با سهم 41 درصدی مهمترین شریک تجاری ایران در منطقه است.
وی تصریح کرد: در کنار تمام تشویقها و تسهیلاتی که به منظور جذب سرمایهگذاری هر چه بیشتر خارجی در ایران فراهم میگردد میخواهم به این نکته اشاره کنم که ضروری است حداکثر اهتمام در خصوص صیانت از حق و حقوق شرکتهای خارجی مطابق با استانداردهای بینالمللی صورت پذیرد.
چاکرآلپ به برداشتن تمام موانع پیش روی تجارت نیز اشاره کرد و گفت: در این چارچوب اجرای کامل توافقنامه ترجیحی ایران و ترکیه به عنوان یکی از مهمترین گام های افزایش تجارت دو کشور که از اول ژانویه 2015 به مورد اجرا گذاشته شده حائز اهمیت است.
انتهای پیام/ش