یك علت فقر موضوعی و كلیشه‌ها در كتاب كودك و نوجوان این است كه مقاله‌ها و تحقیقاتی كه انجام می‌شود به دست نویسندگان نمی‌رسد.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری؛ انسیه موسویان، نویسنده و منتقد ادبیات كودك و نوجوان اظهار كرد: برای پرهیز از تكرار در مضمون، نیاز داریم ارتباط بین نویسندگان و شاعران و افراد دانشگاهی بیشتر شود.
 
موسویان با تاكید بر لزوم استفاده از پژوهش‌های دانشگاهی گفت: در مقطع كارشناسی ارشد در چند دانشگاه، ادبیات كودك و نوجوان تدریس می‌شود و پایان‌نامه‌ها و همایش‌هایی وجود دارد كه بسیار می‌تواند مورد توجه و استفاده شاعران باشد. اما متاسفانه می‌بینیم كه شاعران در فضای خودشان كار می‌كنند و دانشگاهی‌ها در فضاهای مرتبط با خودشان فعال هستند. اگر پیوندی بین این دو برقرار شود، شاهد این خواهیم بود كه ادبیات كودك و نوجوان پیشرفت خواهد داشت.
 
این منتقد ادبی گفت: در حوزه كودك منابع علمی ترجمه شده كمی وجود دارد و شاید یك علت فقر موضوعی و كلیشه‌ها در كتاب كودك و نوجوان این باشد كه مقاله‌ها و تحقیقاتی كه انجام می‌شود به دست نویسندگان نمی‌رسد تا با تكیه بر آن ها، كودكان نسل جدید را بیشتر شناخته و با توجه به نیازهای آن ها تولید محتوا كنند.
 
وی با اشاره به لزوم توجه نویسندگان و شاعران به ادبیات كودكان در كشورهای دیگر نیز افزود: تاكنون تنها اشعار بعضی نویسندگان شناخته شده جهانی كودك و نوجوان ترجمه شده، این در حالی است كه شاعران بسیار خوبی در سطح جهان هستند كه در این زمینه فعالیت می‌كنند. با اینكه ترجمه شعر مخصوصا كار دشواری است و حساسیت‌های خاص خودش را دارد، اما شاعرانی داریم كه به خوبی می‌توانند از پس ترجمه این اشعار برآیند و آثار جدید را به نویسندگان معرفی كنند. این كار باعث می‌شود نویسندگان و شاعران كشورمان جهان‌بینی وسیع‌تری پیدا كرده و تنها از موضوعات تكراری برای بچه‌ها ننویسند.
 
این نویسنده ادامه داد: موضوع دیگری كه نویسندگان به آن نیاز دارند این است كه منتقدان، آثار آن ها را بررسی كنند. هرچه فضای بحث و گفت‌وگو بیشتر فراهم شود و به نكاتی كه منتقدان با نگاه تیزبین و ظریف خود به آن می پردازند اشاره شود، نویسندگان در آثار بعدی با دقت نظر بیشتری به تولید اثر می‌پردازند و شاهد آثار باكیفیت‌تری خواهیم بود. بنابراین، به آموزش و ایجاد فضایی برای فعالیت منتقدان كودك و نوجوان نیز نیاز داریم.
 
موسویان با استقبال از جلساتی كه حوزه هنری كودك و نوجوان در زمینه نقد و بررسی شعر كودك برگزار می‌كند، گفت: «عصر شعر كودك و نوجوان» اتفاق خوبی است كه امیدوارم ادامه داشته باشد و با حضور كارشناسان و نویسندگان به آسیب‌شناسی ادبیات كودك پرداخته شود. در عین حال، آنچه لازم داریم این است كه نویسندگان و شاعران فضایی برای ارتباط گرفتن با مخاطبان اصلی خود یعنی كودكان و نوجوانان داشته باشند و چه خوب است اگر دیدار نویسندگان و كودكان فراهم شود.


انتهای پيام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.