به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛محمدپور در جلسه معارفه اعضای جدید شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر استان، با تاکید بر لزوم ارتقاء سطح کیفی و کمی تئاتر استان اظهار داشت: برای گسترش دایره عملکردی در عرصه تئاتر باید از تجارب پیشکسوتهای تئاتر و پتانسیلها و استعدادهای جوان بهره ببریم و در این مسیر کارهای تولیدی امتیاز بیشتری نسبت به آثار تقلیدی دارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، تئاتر را یک هنر برخوردار از عنصر انسانی بِی واسطه و چهره به چهره با مخاطب خواند و افزود: در بحث تئاتر هنوز با جایگاهی که شایسته استان آذربایجان شرقی است، فاصله زیادی داریم و تئاتر استان با وجود استعدادهای انسانی شایسته در این عرصه، به یک تحرک و جهش نیاز دارد.
وی بر ضرورت وجود و گسترش نمایش طنز در عرصه عمومی نیز تأکید کرد و افزود: میتوان با بهرهگیری از توان حرفهای فعالان این عرصه، کارهای طنز فاخر و ارزشمندی خلق و ارایه کرد.
وی یادآور شد: محتوای اثر نمایشی در کنار ابعاد فنی و حرفهای از اهمیت ویژهای برخوردار است و نمایش طنز می تواند با غنای مفهومی، ضمن انتقادگری، پیام دعوت به مشارکت اجتماعی، همراهی و همدلی مخاطبان را نیز ابلاغ نماید.
محمدپور لزوم وسعت نظر کنشگران عرصه تئاتر و تماشاگران و افراد صاحبنظر در عرصه فرهنگ را یادآور شد و گفت: از کار نمایشی طنز استقبال و حمایت میکنیم، لکن اکیدا با لودگی و محتواهای سخیف و تحقیر و توهین و بدآموزی در عرصه تئاتر مخالفیم.
وی بر نقش پراهمیت شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر در ارتقای سطح کیفی تئاتر استان تاکید کرد و گفت: عملکرد این شورا ملاک کیفیسازی تئاتر استان است و میتواند هنر تئاتر را با استفاده از مؤلفهها و شاخصهای فنی و اجتماعی تاثیرگذار به سوی کیفی گرایی و ارتباط موثر با مخاطبانش سوق دهد.
محمدپور با اعلام اینکه در حال حاضر پانزده گروه درجهبندی و ثبت شده در سطح استان فعال هستند، افزود: این تعداد گروه فعال برازنده این استان با پیشینه غنی در حوزه هنر تئاتر نیست و انجمن نمایش استان باید تمهیدات لازم را برای گسترش کمی و کیفی گروههای تئاتر مرکز استان و همه شهرستانها به کار گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با اعلام اینکه کیفیسازی آثار نمایشی با مطالعه و بهرهگیری از آثار بزرگان دنیا میسر میشود، خاطرنشان کرد: جوانان و فعالان عرصه تئاتر اگر از دانش و تجربیات هنری بزرگان دنیا بهره علمی، فنی و هنری لازم را ببرند و در فرایند تهیه و اجرای عمومی آثار نمایشی متکی به فرهنگ ملی باشند، در آینده شاهد تولیدات مؤثر و غیرکلیشهای وسیع و متنوعی خواهیم بود.
وی دقت، سرعت و وسعت نظر در فرایند بازبینی، نظارت و پایش آثار رسیده و نیز پذیرش خلاقیت و ایجاد فرصت برای بداههگویی هنرمند در صحنه و اعتماد به آنها را از اهم وظایف و ضرورتهای کار این شورا برشمرد.
وی ضمن ابراز تأثر و تألم از درگذشت پیشکسوت تئاتر و سینما، هنرمند فقید داوود رشیدی اظهار داشت: فقدان این هنرمند بزرگ و مردمی، ضایعه بزرگی برای اهالی هنر سینما و تئاتر کشورمان است.
در این نشست اعضای شورای یاد شده نیز به ارائه دیدگاههای خود در رابطه با هنر نمایش و فرآیند ارزشیابی آثار در استان پرداختند.
گفتنی است در این جلسه فرزاد تقی لر به عنوان کارشناس تئاتر، رامین راستی به عنوان کارشناس تئاتر، حسن رهبر بعنوان کارشناس مسائل سیاسی و آشنا به مسائل هنری، هادی هاشمی بعنوان کارشناس مسائل سیاسی و آشنا به مسائل هنری و حجت الاسلام عباس عباسزاده بعنوان کارشناس مسائل مذهبی معرفی شدند.
شایان ذکر است فرزاد تقی لر کارشناس ارشد ادبیات نمایشی و دانشجوی دکترای هنر است.
وی عضو شورای نظارت بر ارزیابی نمایش استان در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال ١٣٨٥ و عضو شورای کتاب اداره کل، عضو انجمن نمایش، عضو هیات نظارت بر عملکرد آموزشگاههای هنری و مدرس دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه هنر و پیام نور و موسسه آموزش عالی مهرگان است و دبیری و داوری چندین جشنواره را بر عهده داشته و سردبیر بولتن برخی از جشنواره های سراسری و داخلی تئاتر است.
وی همچنین ترجمه و تالیف و نگارش دهها مقاله در نشریات معتبر را در کارنامه فعالیت خود دارد.
همچنین حسن رهبری متولد ١٣٣٤ و کارشناس ارشد مدیریت دولتی است.
وی معاون مدیر کل برنامهریزی و هماهنگی امور اقتصادی بوده و مدرس آموزشکده فنی تبریز و دانشگاه علمی کاربردی است.
هادی هاشمی نیز رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان آذربایجانشرقی و مدیر علمی فرهنگی معاونت فرهنگی پرورشی منطقه مقاومت بسیج استان بوده و دبیری چندین جشنواه فرهنگی و هنری را بر عهده داشته است.
رامین راستی نیز رئیس انجمن نمایش استان به مدت شش سال، مدیر تئاتر شهر تبریز، مدرس دانشگاه علی کاربردی و کلاسهای آموزش بازیگری بوده و ١٢٠٠ اجرای تلویزیونی و صحنهای و دبیری و داوری چندین جشنواره را در کارنامه فعالیت خود دارد.
حجه اسلام عباس عباسزاده نیز متولد 1345 و کارشناس ارشد فقه و اصول و دکتری تخصصی کلام است.
وی مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری و مدیر گروه معارف در دانشگاه هنر اسلامی تبریز، رئیس موسسه تحقیقاتی علوم اسلامی و انسانی سه علامه تبریزی و مدرس حوزه علمیه ولی عصر(عج) الزهرا و صادقیه تبریز، مراکز تربیت معلم و دانشگاههای تبریز است.
وی تالیف دهها مقاله و کتاب را در کارنامه فعالیت خود دارد.
انتهای پیام/ش