خوردن بستنی پیشنهادی است که نمی توان به راحتی از آن گذشت اما در ورای ظاهر خوش رنگ و ظاهر فریب این محصول تجاری صدها ماده شیمیایی مهلک و مرگبار وجود دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛با وجود آنکه در گرمای تابستان اولین چیزی که برای احساس خنکی به ذهن می رسد یک بستنی خوشمزه و تازه است اما این خوراکی پرطرفدار می تواند بیماری های خطرناکی را در بین طرفدارانش به وجود آورد.

کارشناسان خطرناک ترین مواد مضر در بستنی را شامل طعم دهنده های مصنوعی ، شیرین کننده ها ، رنگ های صنعتی ، امولسیفایر و سایر مواد افزودنی می دانند که باعث طعمی اعجاز انگیز اما مملو از خطر در مصرف کننده ها می شود.

از سیمان تا حشره کش در بستنی ها/ بعد از خواندن این خبر دیگر لب به بستنی نمی زنید

علاوه بر مواد فوق، چندی پیش چالشی در جهان درباره استفاده از چوب های نامرغوب در برخی برندهای تجاری بستنی مطرح شد.

بستنی به دلیل مواد قندی و چربی که در خود دارد می تواند عامل چاقی، ابتلا به دیابت و خرابی دندان ها بویژه در نوجوانان شود.

از جمله مواد سمی با وجود درصد بسیار کم که در ترکیب بستنی ها وجود دارد می توان موارد زیر را نام برد:

ALDEHID C-17 ، این ماده برای بهبود طعم و ایجاد مزه ترش در بستنی های میوه ای مانند تمشک، شاتوت و توت فرنگی به کار  می رود و در واقع نوعی مایع است که در تولید رنگ های آنیلین ، پلاستیک و لاستیک در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

AMIL ACETAT ، نوی ماده شیمیایی است که برای ایجاد طعم موز در بستنی های موزی به کار می رود و کاربرد اصلی آن در صنعت برای قوام دادن رنگ های روغنی است.

BENZIL ACETAT، طعم توت فرنگی در بستنی های خوش طعم نتیجه استفاده از این ماده شیمیایی است که در اصل به عنوان رقیق کننده نیترو مورد استفاده قرار می گیرد.

BUTIRALDEHID، بهبود طعم و مزه بستنی با طعم فندق محصول اضافه کردن این ماده است که یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده در سیمان است.

از سیمان تا حشره کش در بستنی ها/ بعد از خواندن این خبر دیگر لب به بستنی نمی زنید

ETIL ACETAT، افزودن این ماده به بستنی باعث ایجاد طعم و عطر آناناس می شود ولی کاربرد اصلی آن به عنوان یک ماده موثره در تمیز کردن چرم و پارچه در صنایع است، ETIL ACETAT ماده ای بسیار خطرناک است و می تواند آسیب های جدی به کبد، قلب و قفسیه سینه افراد وارد کند.

PIPERONAL، ماده ای برای ایجاد طعم وانیل در مواد غذایی است اما در اصل به عنوان یک ماده دفع کننده حشره در حشره کش های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

کارشناسان بر این اساس به افراد توصیه می کنند که  حتما هنگام خرید بستنی های تجاری به بسته بندی محصول نگاه کنند و در صورت وجود مواد بالا بر روی بسته بندی آن ها از خرید آن خودداری کنند، زیرا این مواد می توانند در  افراد باعث ابتلا به انواع بیماری ها، بروز آلرژی، انواع سرطان و مسمومیت های غذایی شوند.

خرید بستنی ازبرند های استاندارد و صرف اندکی وقت برای درست کردن بستنی های میوه ای خانگی خوش طعم می تواند سلامت افراد را تضمین کند.

منیع:FHFN

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
ممنون ازتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
من عاشق بستنی هستم مخصوصا انواع شکلاتی حالا چیکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
ممنون ازاطلاع رسانیتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۷ ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
با این وجود ما هنوزم عاشق بستنی هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۶ ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
من هنوزم بستنی دوست دارم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۳ ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
خدا خیرتون بده خیلی خبر خوب وعالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
خدارحم کنه بستنی باحشره کش وسیمان .شیر که با وایتکس سوسیس کالباس باگوشت سگ وگربه چی خوبه آخه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۹ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
فقط بستن سنتی است که این طعم دهنده های عجیب و غریب در آنها استفاده نمی شه. بستنیهای کارخانه ای معلوم نیست با چه رشی و با چه موادی تولید میشه
آخرین اخبار