به گزارش
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، در گذر از زندگی مردم یا بخصوص مراکز مشاوره و روانشناسی با زوجینی برخورد می کنیم که گاها از دنیای متاهلیشان راضی نیستند. زندگی این افراد، "زن و مرد" (مبرا از هر ضعف و بی انگیزگی) تنها بخاطر بعضی رفتار و صحبت های اطرافیان به کامشان تلخ و حتی به طلاق کشیده شده است.
هرچند که ازدواج بین دختر وپسر است اما بدون شک تاثیر رفتار خانواده ها در آن بسیار اهمیت دارد. داستان پر رمز وراز دعوای عروس ومادرشوهر و بروز اختلافات خانوادگی گواه بر این موضوع است.
اما برخلاف عقیده برخی زنان (که حتی ممکن است در آینده خود مادرشوهر شوند) مادرهمسر از جنس مادر خود آنها است و اگر کار یا حرفی را پیش میگیرد نباید از آن ناراحت شد البته در این میان هم مادران کمی باید بیشتر هوای عروس ودامادهای خود را داشته باشند.
از این رو بر آن شدیم تا با آگاهی مجموعه ای از حرفها ورفتارهای نادرست بین مادرشوهر و عروس علاوه بر رونق بخشی به خوشبختی وکیفیت زندگی ها، دیگر کمتر شاهد اعتراض عروسها از مادرشوهرها و یا بالعکس باشیم.
چک کردن در خانه همسر خطاست
علی باجلان متخصص روانشناسی و مشاور خانواده درگفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برخی رفتارهای مادرشوهر یا حتی عروس باعث ایجاد اختلاف و دعوای زوجین و خانواده آنها می شود که با توجه به تجربه از مراجعان خود، نمونه ای از این رفتارها را مطرح می کنیم.
وی با اشاره به وابستگی شدید مادر و پسر به دلیل علاقه افزود: چک کردن و مطلع شدن از اتفاقات زندگی پسر توسط مادرشوهر یکی از مواردی است که معمولا خانمها نسبت به آن واکنش نشان می دهند.
این متخصص روانشناسی اظهار داشت: متاسفانه در بین برخی زوجین جوان رسمی جا افتاده که تا به خانواده خود سر نزند، منزلشان نمی روند (معمولا آقایان پیشنهاد می دهند) هرچند که این کار نوعی احترام به پدر و مادر است اما باید در مرحله بعد از خانه ودیدن همسر قرار گیرد، یا حتی قبل از ازدواج، برخی مادران، شرط هر روز دیدن پسرشان را با عروس خود طی می کنند که این یکی از رفتارهای ممنوعه است.
بین پیشنهاد و اجبار فاصله ای به اندازه حفظ و نابودی زندگی
اظهار نظرات بیش از اندازه برخی مادران در زندگی فرزند خود دلیل دیگری بر ایجاد اختلاف بین آنها است، باجلان نیزعنوان کرد: دخالتهای مستقیم مادر شوهر در کار و زندگی عروس مانند امر و نهی در خرید ملزومات، نحوه پوشش و آرایش یا تعیین تکلیف برای خرید لوازم جهیزیه از جمله دیگر رفتارهایی است که بین آنها اختلاف می اندازد.
به گفته وی، از آنجا که بیشتر اوقات پشت این رفتارها هیچ نیت و قصد بدی پنهان نیست، ارائه پیشنهاد و نظر به جای اجبار، می تواند بهتر و موثرتر باشد، بنابراین نحوه ابراز نظر بسیار مهم است.
از خانواده همسر برای فرزندتان غول نسازید
این متخصص روانشناسی درباره بدبینی اکتسابی یا آموخته شده، بعنوان سومین عامل ایجاد اختلاف عنوان کرد: متاسفانه انتقال باورهای اشتباه و بدگویی از شخصیت مادرشوهر و عروس نزد بچه ها، کار درستی نیست و افسانه ساخته شده از آنها، باعث ایجاد مشکلات در زندگی آینده کودکان می شود.
بعنوان مثال جملاتی مانند " عروس هیچوقت جای دختر را نمی گیرد " یا "عروس، مادرشوهر را بعنوان مادر قبول نمی کند" با انتقال یک باور اشتباه، شخصیت مادرشوهر و عروس را برای فرزندان به غول تبدیل می کند.
به در میگوید تا دیوار بشنود
باجلان اظهار کرد: درمیان گذاشتن تمام مشکلات و جزئیات بحثهای زندگی زوجین با مادرشوهر (درواقع درد دل) باعث ایجاد اختلاف بین آنها می شود چرا که وقتی خانم تصمیم می گیرد از کانال خانواده همسر (که حرف شنوی بیشتری از آنها دارد) برای حل مشکلاتش وارد شود با طرفداری مادر از پسرش مواجه می شود. البته از آن اشتباه تر توجیه رفتار پسر از سوی مادرش است که حتی درهنگام مقصر بودن صورت می گیرد.
به گفته وی ، درواقع وقتی از ایرادات پسر نزد مادرش شکایت می شود، مادر ساکت نمی ماند چرا که انتقاد از او را انتقاد از خود می داند.
برای دیگران ذهنیت نسازید
این متخصص روانشناسی با اشاره به تفاوت قائل شدن بین عروسها یا عروس و دختر تصریح کرد:محدود کردن یک عروس و آزاد گذاشتن عروسی دیگر در زندگی شخصی از جمله موارد اختلاف زا است، همچنین وقتی مادرشوهر در صحبت عروس را مانند دخترش می پندارد اما در عمل تفاوت قائل می شود، اختلاف و درگیری بین آنها به جریان می افتد.
وی گفت: داشتن توقعات و انتظارات زیاد از عروس یا مادر شوهر آرامش زندگی را نشانه می گیرد بعنوان مثال برخی از مادرشوهرها توقع می کنند که عروس درخانه آنها تمام و کمال به کار بپردازد درحالیکه برای دختر خودشان این رفتار را نمی پسندند.
باجلان ادامه داد: برخی عروس ها نیز با حرف زدن از روابط دیگر عروس و مادرشوهرها این تفکر را القا می کنند که با من همین رفتار را داشته باشید درصورتی که متاسفانه این امر منجر به برداشت بد طرف مقابل می شود.
تفاوت نسل بهانه خوبی نیست
باجلان با اشاره به تفاوت نسل بیان کرد: اگر قرار بود تفاوت نسل منجر به اختلاف و دلخوری شود باید در روابط بین دختر با خانواده خود هم دیده می شد اما ظهور اختلاف بیشتر در روابط بین مادرشوهر و عروس به چشم می آید، بنابراین نباید نوع دیدگاه وبدبینی آموخته شده را به تفاوت نسل نسبت دهیم چراکه درواقع این موضوع به باورهای ما برمی گردد.
وی اعلام کرد: طرفداری مادربزرگ (مادرشوهر) از نوه هنگام انجام کاری که از چشم مادر او اشتباه و مستحق تنبیه است یکی دیگر از عوامل ایجاد اختلاف عنوان می شود.
تلافی زندگی را به کامتان تلخ می کند
این مشاور خانواده درباره منع رفت و آمد با خانواده همسر گفت: قطع رفت و آمد با خانواده همسر به بهانه های مختلف مثل گاها تلافی برخی رفتار آنها، باعث کاهش روابط اجتماعی زوجین بخصوص مرد، بالارفتن استرس، تخلیه ناراحتی در روابط با همسر و ایجاد تنش می شود لذا دور کرن مرد یا زن از خانواده اصلا منطقی و درست نیست.
وی افزود: بهتر است خانم ها همانطور که با والدین خود در تماس و رفت وآمد هستند، گاهی با خانواده همسرشان هم صحبت و روابط حسنه برقرار کنند چرا که هرچند زندگی مشترک با زوجین ندارند اما حرف، رفتار و اعمالشان بطور کاملا مستقیم در کیفیت زندگی موثر است (چه خانواده مرد و چه زن).
بنابراین بهتر است با دیدی بازتر نسبت به اطرافیان و رفتارهای خود با آنها، زندگی را به کام کنیم و دنیای شیرین برای زندگی متاهلی خود وهمسرمان بسازیم. درواقع عدم توجه به برخی نکات در اعمال، رفتار و حرفها می تواند یک زندگی را سیاه کند و درغیراینصورت آرامشی کامل با حفظ خوشبختی بر زندگی زناشویی حکم فرما شود.
گزارش از محیامعصومی
انتهای پیام/