به گزارش گروه
استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛شیر مستی کارشناس تغذیه گفت: این دانه ها با کمی شکر، گلاب و آب سرد بسیار ملین و خنک بوده و از تب، بی حالی ، تهوع وبی اشتهایی ناشی از گرمازدگی می کاهند.
وی افزود: شربت خاکشیر مقوی معده بوده و اشتها را زیاد می کند و مصرف آن در دوران بارداری بسیار مفید است.
شیرمستی گفت: دانه های خاکشیر وقتی در مجاورت آب قرار می گیرند می توانند چندین برابر وزن خود آب جذب کرده و متورم شوند. در نتیجه این دانه ها آب زیادی را در بدن نگه داشته و وقتی بدن به تعریق افتاده و با کمبود آب مواجه می شود از ذخیره ی آب آن ها استفاده می کند .
وی افزود :علاوه بر خاکشیر دانه های سیاه رنگی که مردم به آن تخم شربتی می گویند نیز وجود دارد که این دانه ها هم مثل خاکشیر عمل کرده و خاصیت خنک کنندگی و رفع عطش دارند.
شیر مستی با اشاره به اینکه یکی از نوشیدنی های دیگری که اغلب قدیمی ها از آن استفاده می کنند شربت سکنجبین است،گفت : این شربت دارای طبیعت سرد و خنک بوده است و به صفرابر مشهور است. بنابراین مصرف این شربت را در روزهای گرم سال و در ساعات اوج گرما که مجبور به خروج از منزل هستید یا اگر به گرما حساسیت دارید توصیه می کنیم.
انتهای پیام/ح