جنگل ها،اراضی کشاورزی و زراعی،تغییر کاربری ها و حاشیه سواحل و رودخانه های استان های مازندران و گیلان به دستمایه ای برای کسب سودهای هنگفت برای عده ای از افراد طماع تبدیل شده است.
اگر چه دریا خواری و زمین خواری ها کام دوستداران طبیعت کشور را تلخ کرده،اما آنچه که تا حدودی باعث تسکین دردهای علاقه مندان به منابع طبیعی می شد به سواحل جنوبی کشور باز می گشت که تا حدودی از گزند افرد طماع در امان بود،اما این امید و دلخوشی دوام چندانی نداشت و براساس گزارشات واصله تیغ و دندان تیز دریا خواران برخی از سواحل جنوبی کشور را نشانه رفته است.
آنچه که تلخی دریا خواری و زمین خواری ها در جنوب کشور را عمیق و تشدید می کند به کم توجهی برخی از دستگاه ها و ادارات دولتی باز می گردد.
اگر چه هدف برخی از نهادها و ادارات،پیگری و توسعه پروژه های شهری و تحقق توسعه پایدار در برخی از مناطق این استان است،اما آسیبی که طبیعت و تخریب آن از این حیث متحمل می شود آنچنان نگران کننده است که هیچ طرح و پروژه عمرانی،جبران کننده آن نخواهد بود.
بر اساس گزارش روزنامه جام جم،مجری چنین پروژه هایی برخی ازارگان های دولت همچون استانداری،شهرداری اداره بنادر و کشتیرانی و....است.
ظاهرا شکایات و نامه نگاری های متعددی نیز بواسطه فعالیت های مذکور برخی ادارات از سوی محیط زیست و شرکت آب منطقه ای این خطه در دستور کار قرارگرفته که گذشت زمان،ثمره و نتایج ان را محرز و ملموس خواهد کرد اما به هر ترتیب تخریب و خسارتی که به اکوسیستم دریایی وارد می شود با چنین شکایاتی مرتفع نخواهد شد.
*از ساخت دهکده گردشگری تا احداث اسلکه و بارانداز
طرح ها و پروژه های تعریف شده در برخی از این مناطق به ساخت دهکده گردشگری،احداث بار انداز،اسکله، استقرار بزرگ ترین چرخ و فلک خاورمیانه و...معطوف می شود که در برخی مناطق با خشک شدن بخش هایی از سواحل دریا با نخاله های ساختمانی و شن و ماسه در حال اجرایی می شود.
محمد مهدی طیاری،یکی از فعالان دوستدار محیط زیست در بوشهر،می گوید:دهکده گردشگری از طرح هایی محسوب می شود که مقرر است در چهار فاز و در گستره ای به وسعت 85 هکتار به اجرا در خواهد آمد.
براساس اظهارت این فعال حوزه زیست محیطی،اساسا ساخت و ساز و احداث چنین پروژه هایی در محدوده این مناطق(حد فاصل بخش عمق دریا و ساحل)غیر قانونی است.
از دیگر ابعاد تخریب چنین پروژه هایی،به تحت الشعاع قرار گرفتن زیست برخی از آبزیان معطوف می شود که باید برای جلوگیری از آن اقدامات فوری و عاجل مد نظر قرار گیرد.
به واقع فعالیت در چنین محدوده هایی،منابع غذایی آبزیان را به شدت به خطر می اندازد و این موضوع طبیعتا در دراز مدت،تبعات و پیامدهای جبران ناپذیری را برای زیست آبزیان این خطه در پی خواهد داشت.
امید آن می رود پیش از آنکه سواحل جنوبی بوشهر همچون مناطقی از شمال کشور به جولانگاه فعالان حوزه ساخت و ساز مبدل شود اقدامات جدی،موثر و کارآمدی لحاظ شود تا طراوت خاص این مناطق همچون گذشته حفظ شود.
انتهای پیام/