به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، آراسب دباغ مقدم متخصص علوم و صنایع غذایی با اشاره به درجهبندی گوشتهای چرخکرده و روشهای تقلب برخی فروشندگان گوشت اظهار داشت: گوشت چرخکرده اغلب با مقداری از چربیهای دام مخلوط میشود و گاهی شرکتهایی که اخلاق و وجدان کاری را رعایت نمیکنند تقلباتی هم در این موارد انجام میدهند که قابل پیگیری است.
وی ادامه داد: هر چند از لحاظ نظری، گوشت همه قسمتهای دام را می توان چرخ کرد، اما به طور معمول، گوشتهای درجه یک معروف به کبابی مانند راسته، چرخ نمیشود. چرخ کردن به طور عمده، برای گوشتهای درجه دو معروف به خورشتی مانند سردست، یا گوشتهای درجه سه معروف به آبگوشتی است.
به گفته این متخصص، در برخی از گوشتهای چرخ کرده مقداری از چربیهای بدن دام با گوشت مخلوط شده و چرخ میشود و میزان چربی افزوده شده به وجدان کاری شرکت تولید و بستهبندی کننده و همچنین نحوه نظارت بهداشتی دامپزشکی که ناظر فنی-بهداشتی شرکت گوشتی است بستگی مستقیم دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گفت: ورود گرهها یا غدد لنفاوی در گوشت چرخکرده، ممکن است بعضاً به طور ناخواسته اتفاق بیفتد اما اگر سایر اعضا مانند طحال، لوزالمعده یا غدد پستانی به گوشتی که قرار است چرخ شود اضافه شود تقلب محسوب می شود که معمولا شرکت های دارای اخلاق و خوشنام و معتبر از انجام چنین کارهایی پرهیز می کنند.
وی درباره قرمزی بیشتر برخی از گوشتهای چرخکرده گفت: در برخی موارد، رنگ قرمز واقعاً به علت استفاده بیشتر از گوشت است. اما تقلباتی هم ممکن است توسط برخی شرکتهای بسته بندی غیرمتعهد انجام شود. مثلاً با افزودن پودر خون، مواد رنگی یا نیتریت سدیم، رنگ گوشت را برای القای تازگی، سلامت و جلب توجه مشتری قرمزتر میکنند که میتواند تهدید کننده سلامت مصرف کننده باشد و چنین کاری پیگرد قانونی دارد.
این متخصص علوم و صنایع غذایی، خاطرنشان کرد: افزودن مواد نگهدارنده نیز برای افزایش ماندگاری گوشت به صورت قانونی مجاز نیست و به طور معمول گوشت چرخکرده در یخچال، حدود 72 ساعت یا 3 روز قابلیت نگهداری دارد و مدت نگهداری آن در فریزر بسته به چربی گوشت متفاوت است.
منبع: سلامت آنلاین
انتهای پیام/