به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ جعفر گوهرگانی در نشست بررسی فعالیتهای انجام شده در خصوص طرح بینالمللی زاگرس اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی از جمله دستگاههایی بوده که برای کمک به حفظ منابع طبیعی اقداماتی را انجام داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: البته در همه جای دنیا همیشه تعارضاتی میان باغداران و منابع طبیعی وجود دارد.
وی ایجاد تغییرات در منابع طبیعی، تخریب و تبدیل آنها به مسکن و گاها باغ توسط کشاورزان را از جمله به وجود آمدن این تعارضات بیان کرد و گفت: در استان ما به ویژه در منطقه حفاظت شده دنا اغلب از این گونه مسائل میان باغداران، کشاورزان و مسؤولان منابع طبیعی وجود دارد.
گوهرگانی مشارکت دادن مردم در حفاظت از منابع طبیعی و جنگلها را عاملی موثر برای حفاظت از این منابع دانست و بیان کرد: اگر حفاظت و نگهداری از جنگلها و مراتع را به خود مردم واگذار کنیم نتیجه بهتری خواهد داشت.
وی اجرای برخی طرحهای کشاورزی با مشارکت مردم را از دیگر عوامل موثر در حفاظت از جنگلها و مراتع دانست و اذعان کرد: تعدادی طرح برای حفاظت از جنگلها و مراتع را با مشارکت مردم انجام دادهایم.
گوهرگانی، توسعه باغات و جلوگیری از پیشروی به عرصههای جنگلی را از مهمترین اهداف اجرای این طرحها عنوان کرد و افزود: البته این طرحها باید در اراضی شیبدار انجام شود که اجرای آن به بومیان آن منطقه واگذار میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اجرای طرح آمایش سرزمینی در 30 هزار هکتار از اراضی استان گفت: این طرح تاکنون در 10 هزار هکتار از اراضی بویراحمد و دنا اجرا شده است ضمن اینکه برنامه داریم این طرح را در سه هزار هکتار دیگر تا پایان سال 95 اجرایی کنیم.
وی کاشت گل محمدی را از جمله این طرحها عنوان کرد و بیان داشت: این کار ضمن تأثیر و کمک به رونق اقتصادی از فرسایش خاک جلوگیری کرده و پوشش جنگلی را حفظ میکند.
گوهرگانی، توسعه کشاورزی پایدار را یکی از رسالتهای مهم سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد و افزود: البته باید زراعت را در اراضی شیبدار و سازگار با گونههای گیاهی آن منطقه انجام دهیم.
وی با تأکید بر مشارکت و همکاری همه دستگاهها برای محقق شدن طرح بینالمللی زاگرس، حفاظت از جنگلها و مراتع را وظیفهای همگانی دانست و گفت: غنیسازی جنگلها و احیاء مراتع از سیاستهای کلان وزارتخانه کشاورزی است.
انتهای پیام/ش