به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛ساعی راهاندازی رشته زبان و ادبیات ترکی و کردی در دانشگاهها را اتفاقی خوشایند دانست و افزود: بر اساس اصل نوزدهم قانون اساسی، مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود؛ از این رو درنظر گرفتن رشته زبان و ادبیات ترکی در آموزش عالی نشاندهنده تحقق این قانون و به عبارتی حق ملت است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اقوام مختلفی در کشورمان زندگی میکنند و باید به نیازهایشان در موارد گوناگون توجه شود، اظهار کرد: اقوام کرد، ترک و غیره بخشی از هویت ملی میهن اسلامی هستند.
وی با بیان اینکه زبان و گویشهای محلی در کنار مؤلفههایی مانند تاریخ، فرهنگ و غیره موجب هویتبخشی به یک ملت میشوند، ادامه داد: استفاده از زبان مادری ترکی در بین مردم استان آذربایجان شرقی رواج دارد و تدریس این زبان در دانشگاهها و مدارس از جمله مطالبات مردم این منطقه بوده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه راهاندازی رشته زبان و ادبیات ترکی و کردی دستاوردهای اجتماعی زیادی به همراه دارد، تصریح کرد: افزایش وحدت و هویت ملی، همگرایی جامعه، امنیت ملی و غیره از جمله دستاوردهای اجرای این تصمیم دولت و مسؤولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
ساعی ضمن تأکید بر اینکه مبنای انجام همه امور در کشور قانون اساسی است و میتوان با بهرهگیری از قانون به احیای زبانهای محلی کمک کرد، اظهار کرد: مردم در مناطق ترکزبان، با زبان مادری ترکی صحبت میکنند ولی در نگارش ادبیات ترکی مشکل دارند از این رو نیاز ضروری برای تدریس دانشگاهی و علمی چنین زبانهایی به منظور اعتلاءبخشی و احیای زبانهای محلی وجود دارد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راهاندازی فرهنگستان زبان ترکی و کردی در کنار تدریس رشته زبان و ادبیات ترکی و کردی در دانشگاهها به حفظ چنین زبانهایی کمک میکند، خاطرنشان کرد: راهاندازی فرهنگستان ترکی یکی از وعدههای رییس جمهور دولت یازدهم است از این رو باید نسبت به تحقق آن تلاش بیشتری شود.
انتهای پیام/ش