به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛کاپری سازه معاون ریاست جمهوری کوبا در مراسم دیدار با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور که امروز در دفتر وزیر بهداشت برگزار شد ضمن اظهار خرسندی از حضور در ایران گفت: این اولین دیدار من نیست بلکه سه سال پیش و سال 1991 بنا به موقعیتهای متعدد در مقامها و مسئولیتهای مختلف در ایران حضور داشتم.
معاون ریاست جمهوری کوبا ادامه داد: علیرغم اراده سیاسی محکم از سوی 2 کشور، سطح روابط دچار وقفه شده است. امیدواریم در سایه رفت و آمدها و تلاشهای کاشناسی در ایجاد همکاریهای دوجانبه شاهد موفقیت باشیم.
معاون ریاست جمهوری کوبا تاکید کرد: گسترش روابط در همه زمینهها اعم از تجاری، اقتصادی، مالی، نیازمند اراده و تصمیم هر 2 دولت است. اگر اراده سیاسی و تصمیم طرفین وجود داشته باشد در کوتاهترین فرصت به نتیجه می رسیم.
وی اظهار داشت: کوبا به لحاظ اقتصادی جایگاه مناسبی دارد و می تواند شریک خوبی برای ایران باشد چرا که قانون سرمایهگذاری پیشرفتهای در کشور حاکم است. زمینههایی که توانایی گسترش در قالب قوانین را دارد حوزه بهداشت است چرا که ایران از توانمندیهای خوبی در زمینه پزشکی برخوردار است.
وی ادامه داد: گفتگوی سیاسی با ایران برای ما اهمیت دارد چرا که ما را برای گسترش روابط در همه زمینهها هدایت می کند. از طرفی پرداختن به بحث پزشکی برای ایجاد همکاری به عنوان قدم اول می تواند موثر باشد. با توجه به علاقهای که به پزشکی دارم و رشته تحصیلیام فکر می کنم زمینههای مختلفی برای تحقیق و بررسی و ایجاد کمیسیون مشترک وجود دارد. یکی از عوامل رکود و وقفه در روابط میان ایران و کوبا عوامل خارجی و تحمیل تحریمهای ناعادلانه از طرف غرب بوده است البته تحریمها علیه کوبا همچنان ادامه دارد و عادی سازی روابط ایالات متحده با کوبا روندی طولانی می طلبد.
وی ادامه داد: برقراری روابط برای کوبا و آمریکای لاتین بسیار اهمیت دارد. یکی از مشکلات کوبا تحریمها و بلوکههای اقتصادی است. البته در وهله اول ایالات متحده آمریکا به این نتیجه رسید که سیاستهایش در مقابل کوبا غلط بوده است. البته از سرگیری روابط یا تغییر نگاه ایالات متحده به کشور ما به معنای پایان دشمنی نبوده و فقط مسیرشان تغییر کرده است.
کاپری سازه بیان کرد: سیاست کوبا و ایالات متحده اثر منفی در پیشرفتهای کوبا گذاشته و این قانون تحریم تحمیلی از سوی آمریکا تنها به یک بخش اقتصادی فشار نیاورده و بخش پزشکی و بهداشت نیز از این تحریمها مستثنی نبوده است.
معاون ریاست جمهوری کوبا بیان کرد: طرف کوبایی در مجمع سازمان ملل تاکید داشته که تحریمها از لحاظ اقتصادی به کوبا ضرر رسانده است و از طرفی ضربات زیادی در زمینه دارو به این کشور وارد شده است.
وی یادآور شد: به رغم تحریمها، سیاستهای بهداشتی و آموزشی توانمندیهای بسیاری به ما بخشیده تا کمکهای پزشکی حتی به بقیه کشورهای نیز داشته باشیم البته لغو تحریمها می تواند به ما در عرصه پزشکی کمک کند.
انتهای پیام/