ادامه سریال رکود در بازار مسکن/توان مالی متقاضیان با قیمت مسکن همخوانی ندارد

یک کارشناس اقتصادی گفت: رکود حاکم در بازار مسکن ناشی از سیاست‌های نادرست دولتی بوده و افزایش تولید و عرضه نسبت به تقاضا باعث امتداد این رکود شده است.

رکود در بازار مسکن پابرجا خواهد ماندبه گزارش خبرنگار راه و شهرسازی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نیمه اول تابستان هم به پایان رسیده اما هنوز خبری از رونق بازار مسکن و افزایش معاملات نیست؛ هرچند که بازار نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری پیدا کرده اما همچنان مشتری چندانی در بنگاه‌های املاک حضور ندارد.

البته اقداماتی برای افزایش توان اقتصادی متقاضیان از جمله تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی خرید و صندوق پس انداز مسکن یکم ایجاد شده اما همچنان مشتریان توان مالی برای ورود به بازار مسکن و پرداخت اقساط بلندمدت را ندارند به همین دلیل اتخاذ چنین سیاست‌هایی هم نتوانسته تاثیر چندانی را بر بازار مسکن بگذارد.

در واقع مسئولان وزارت راه و شهرسازی امیدوار بودند که با ورود دریافت کنندگان تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم به بازار که ۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی را وارد بازار می کند، رونق در معاملات اتفاق بیافتد که هنوز اثری از آن دیده نمی‌شود.

در همین رابطه مهدی صادقی، کارشناس مسکن در گفتگو با خبرنگارراه و شهرسازی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهارداشت: رونق بازار خرید و فروش هر کالایی از جمله مسکن بستگی به تعادل عرضه و تقاضا دارد؛ در شرایط کنونی بسیاری از اقداماتی که در حوزه مسکن عملیاتی می شوند تاثیر مستقیمی در  عرضه و تقاضا ندارند.

وی بیان کرد: با توجه به واردات بی رویه کالاهای مصرفی قدرت رقابت از تولیدکنندگان داخلی گرفته و عملا سرمایه گذاری در بخش صنعت به طور کلی متوقف شده این امر سبب می شود تمام سرمایه های موجود در داخل کشور به سمت ساخت و ساز مسکن برود و با افزایش این روند عرضه بر تقاضا پیشی بگیرد.

این کارشناس مسکن در ادامه گفت: در این میان متاسفانه بسیاری از سرمایه های بانک مرکزی در دولت های قبلی و فعلی به سمت مسکن مهر روانه شده، تولید و سرمایه گذاری در بخش صنعت که باعث ایجاد اشتغال و ارزش افزوده می شود و از واردات بی رویه و قاچاق جلوگیری می کند، متوقف شده است.

وی تصریح کرد: در گذشته میزان تولید و عرضه در بازار مسکن کمتر از تقاضا بود و باعث شد، رشد حبابی بسیار حجیمی در این بازار حاکم شود از طرفی با افزایش نرخ ارز، قیمت کالاهای مربوط به ساخت و ساز مسکن مانند تیر آهن و گچ و لوازم ساختمانی افزایش پیدا کرد.

صادقی در ادامه یادآور شد: اگر متقاضی قصد خرید خانه در یکی از مناطق متوسط  تهران را داشته باشد حداقل برای یک خانه 100 متری باید 500 میلیون تومان هزینه کند و یا در صورت استفاده از وام و تسهیلات باید حدود 3 میلیون تومان در ماه بازپرداخت کند که بسیاری از افراد توانایی خرید این خانه را ندارند.

این کارشناس مسکن با اشاره به اینکه حتی با وام مسکن 50 تا 100 میلیونی هم افراد توانایی خرید مسکن ندارند، بیان کرد: سیاست های دولت در ارتباط با حوزه مسکن اشتباه است؛ مسکن مانند خودرو نیست که با وام 20 میلیون تومانی بتوان آن را تهیه کرد. برای خرید یک مسکن حدود 300 میلیون تومان پول نیاز است و این حجم پرداخت نه در توان بانک مرکزی است که تسهیلات پرداخت کند نه مردم توان باز پرداخت آن را دارند، بنابراین آنطور که پیداست رکود کماکان در این حوزه ادامه دارد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
سودجویان به قشر ضعیف و جوانان لطمه میزنند مسکن وامثال آن کالای مصرفی هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
وقتی یه وام میدن 80 بعدش قسطی 240 پس میگیرن و در اخر بانکداری بدون ربا اسمشه با این حقوقا نمیشه خونه خرید جالبه همه جی گرون میشه به جز این حقوق که ارزونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۷ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
تنها راه خروج از رکود در کشور افزایش در آمد ودستمزد حقوق بگیران هست . چون مصرف کننده نهایی اکثر اجناس ونیز خدمات مردم عامه هستند . با شعار وحتی وام هم نمیشه بازار رو راه انداخت . چون توان بازپرداخت وجود نداره ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
علت عدم استقبال مردم از وام مسکن اول اینکه 18 در صد کل وامتو باید اوراق بانک مسکن بخری دوم وامی که از طریق اوراق میگیری 17.5 درصد سود داره نه 11 درصد.
مطلب سوم اینکه این طرحی که برای مسکن اولی ها دادن جدیده و باید یکسال سپرده گزاری کنی خوب پس بورس امتیاز چه کسی رو به ما میفروشه در صورتی که یک سال از عمر طرح نمیگزره؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
به نظر من در خصوص این وضعیت باز ار مسکن روی خریدار نمی توان فشار آورد اما میتوان با دادن تسهیلات به سازنده مثلا تخفیفات ویژه در شهرداری ، ثبت اسناد و ... از قیمت کلی مسکن کم گردد
متاسفانه دولت راهکار غلط پیگیری می کند و این امر هیچ کمکی به قیمت مسکن نمی کند و تمام مشکلات را بر دوش خود مردم انداخته
از سود خود کمک کند و ببینند چقدر تاثیر دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
ظاهرا ما ایرانی ها به تورم بالا اعتیاد پیدا کردیم و حالا که در حوزه مسکن فعلا از تورم خبری نیست بدجوری ناراحت شدیم.
Iran (Islamic Republic of)
مرتضي
۱۱:۵۶ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
ما ايرانيها عادت به تورم نداريم. اين گروههاي سودجو هستند كه نظرات خودشون رو به اسم مردم اعمال مي كنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
واقعا قیمت مسکن تا اونجایی که من سال 85 - 27 سالم بود یه آپارتمان 86 متری در شرق تهران خریدم 52 میلیون تومان که 18 میلیون تومانش وام مسکن بود . الآن همون آپارتمان که 12 ساله است حدود 70 تا 75 میلیون تومان رهنشه !!!!!!
یعنی حدود 20 میلیون بیشتر از قیمت خریدش الآن رهنشه!!!!!!!
یعنی تواین 10 سال چه تورم نجومی ای !!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
با سلام و تشكر از انعكاس نظر اينجانب. باور نمي كردم كه اين نظر را منتشر كنيد. موفق و پيروز باشيد به خاطر احترام به نظرات مردم واقعا جاي تقدير دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
یک سوال؟
چرا مسئولین بجای اینکه از بالا بر قیمت مسکن فشار بیاورند که کم شود دارند از پایین به مردم وام تزریق میکنند که بتوانند خانه های با قیمتهای حبابی بخرند!
جرا ما باید اینهمه مقروض شویم بابت آپارتمانهای با قیمتهای حبابی انبوه سازها که روی دستشان باد کرده؟!
Iran (Islamic Republic of)
مرتضي
۱۱:۵۴ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
آفرين به شما كه واقعا تيزبين هستيد. اتفاقا عده اي دانسته و عمدا اين قيمت هاي حبابي را ايجتد مي كنند كه خودشان سود ببرند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
سود بالای تسهیلات مسکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
مردم بااین حقوق 800تومانی 20سالم که نخورندوجمع کنند نمیتونند300ملیون جمع کنندخونه بخرند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۸ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵
با سلام. با وجود رشد غيرقانوني و چند برابري قيمت مسكن طي چند سال گذشته؛ چرا هر روز اصرار بر افزايش قيمتها داريد؟ مطمئن باشيد تا ده سال آينده قيمت مسكن كششي بيش از اين ندارد و قدرت خريد مردم نسبت به نرخ رشد قيمت مسكن بسيار پايين تر است.
آخرین اخبار