این روزنامه در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای نوشت: کابینه راستگرای اسرائیل تلاشهای دیپلماتیک را برای استفاده از منافع راهبردی مشترک به منظور برقراری تماس با تمامی دشمنان سنتی عرب خود و کشورهای آفریقایی و اروپایی به کار بسته است.
در میان تشدید نگرانی دولتهای سنی از افزایش نفوذ ایران به خصوص در سوریه، عراق و یمن، اسرائیل به شکل پنهانی و آرام در حال انجام مشورتهای امنیتی با کشور های عربی، از جمله کشورهایی است که هیچ گونه ارتباط رسمی با آنها ندارد.
این روزنامه در ادامه به نقل از دوری گلد، مدیر کل وزارت خارجه اسرائیل نوشت: به طور تدریجی، نگاه کشورهای عرب سنی خاورمیانه در حال تبدیل به همان نگاهی است که اسرائیل از آن برخوردار است.
فایننشال تایمز در ادامه نوشت: همچنان که اسرائیل نظرات کارشناسی خود را با کشورهای اروپایی در زمینه مبارزه با تروریسم پس از سلسله حملات داعش در میان گذاشت، در همین زمان در حال عادیسازی روابط با کشورهای آفریقایی دارای اکثریت مسلمان است. گلد و دیگر مسئولان اسرائیلی از نگرانی خود و کشورهای حوزه خلیج (فارس) در خصوص ایران که موقعیتش در پی توافق هستهای با قدرتهای جهانی تقویت شده، بسیار سخن گفتهاند.
این روزنامه در ادامه مدعی شد: دیر زمانی است که اسرائیل ایران را به توسعه سلاح هستهای متهم میکند؛ مسألهای که تهران آن را انکار میکند. این در حالی است کشورهای حوزه خلیج فارس با نگرانی مداخلات ایران را در امور جهان عرب پیگیری میکنند.
فایننشال تایمز در ادامه مقاله خود نوشت: به تازگی برخی کشورهای عربی تماسهایی پنهانی با اسرائیل داشتهاند؛ اما از بیم تحریک خشم عمومی آن را پنهان کردهاند.
در بیت المقدس در نشستی که شماری از تجار و دانشگاهیان حضور داشتند، دوری گلد با انور عشقی، افسر سابق سعودی دیدار کرد. با وجود آن که عشقی سمتی رسمی در عربستان ندارد، سفر نادر یک شخصیت عربستانی به اسرائیل و برگزاری نشست دوجانبه، مسألهای قابل توجه است که نگاهها را در منطقه متوجه خود کرد.
این سفر تنها پس از مدت زمانی کوتاه از دیدار سامح شکری، وزیر خارجه مصر از اسرائیل در ماه ژوئیه 2016 (تیر 95) انجام شد که از 9 سال پیش بیسابقه بود. همچنین نتانیاهو و همسرش در جشن ملی مصر در سفارت این کشور در تلآویو حاضر شدند.
فایننشال تایمز در ادامه به نقل از دوری گلد نوشت: همکاری اسرائیل با چند کشور عربی از جمله مصر و اردن که مرتبط با پیمانهای صلح است، بر تلاش در جهت دفع تهدید هواداران مسلح داعش در منطقه متمرکز است.
وی در ادامه مدعی شد: در صورتی که همکاری اسرائیل با کشورهای عربی در مسائل امنیتی مانند تهدید داعش وجود نداشت، گروههای تروریستی میتوانستند آشوبهای منطقه را به مناطق جدید منتقل کنند. از این رو مسئولان اسرائیلی، این رژیم را به مانند مزیتی راهبردی برای کشورهای اروپایی قلمداد میکنند.
این موضوع در حالی است که مسئولان رژیم صهیونیستی در 6ماهه اخیر به طور بیسابقهای در حال سفر به کشورهای عربی هستند و اخیرا نیز برخی رسانهها از دیدار مخفیانه 3 مقام صهیونیستی با 3 نفر از مقامات عربستان سعودی طی 2 سال گذشته در رم، چک و هند پرده برداشتند.
ریاست هیئت صهیونیستی در این نشستها را دوری گولد تحلیلگر مرکز امور قدس و مشاور سیاسی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر عهده داشته است. او اخیرا به عنوان مدیر کل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی منصوب شد. او همچنین سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل نیز میباشد و در طرف مقابل، انور عشقی نیز ریاست هیات سعودی در دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی را بر عهده داشته است.
شمعون شبیرا عضو هیئت صهیونیستی در این دیدارها که هماکنون مدیر هیئت وزیر خارجه رژیم صهیونیستی است، در این باره میگوید که هر روز مقامات عربستان سعودی را ملاقات نمیکرد، بلکه این نشستها به طور ناگهانی صورت گرفته و مقامات دو طرف گفتگوهای نزدیک و صمیمانهای با یکدیگر داشتهاند و امضای توافقنامه صلح میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی دور از انتظار نیست و هر لحظه ممکن است رخ دهد.
در این بحبوحه روزنامه معاریو اشاره کرد که برخی مسئولان سازمانهای امنیتی رژیم صهیونیستی از جمله رئیس موساد به عربستان سعودی سفر کردهاند. این روزنامه تاکید کرد که یائیر لبید رئیس حزب یش عتید با ترکی فیصل شاهزاده سعودی در نیویورک دیدار کرده و موشه یعلون وزیر جنگ این رژیم نیز در اجلاس امنیتی مونیخ با فیصل دیدار و گفتگویی داشته است. علاوه بر این یوال شطاینتس وزیر انرژی رژیم صهیونیستی با برخی مسئولان امارات متحده در ابوظبی دیدار کرده است و این روزنامه فاش کرده است که هر هفته دو پرواز از فرودگاه بینالمللی بن گوریون در تلآویو به ابو ظبی انجام میشود.
دشمنی مشترک با ایران، خط مشی اعراب و اسرائیل
مقامات رژیم صهیونیستی به طور بیسابقهای به مصر و اردن سفر میکنند و پروفسور یورام میطال استاد بخش خاورمیانه دانشگاه بین گوریون در بئرالسبع میگوید که در صورت ادامه این سفرها و دیدارها، نقشه جغرافیایی سیاسی جدیدی در منطقه خاورمیانه ترسیم خواهد شد.
یکی از دلایل تقویت روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی دشمنی مشترک با ایران و حزبالله است. زئیو الکین وزیر صهیونیستی در گفتگو با معاریو تصریح کرد که ما در پی ساختن خاورمیانهای جدید نیستیم، بلکه در حال جنگ با دشمنانی مشترک هستیم و این جنگ منجر به همکاری بر سر برخی نقاط مشترک خواهد شد نه یک همکاری همه جانبه و دائمی.
همچنین یوئیل گوجانسکی تحلیلگر کانون مطالعات امنیت داخلی دانشگاه تلآویو نیز اظهار داشت که ترس از ایران و نبود اشتیاقی مشترک نسبت به سیاستهای آمریکا در رابطه با این مسئله، منجر به همکاری رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس شده است.
گوجانسکی عنوان کرد که این مایه خوشحالی است و از چندین سال گذشته کشورهای عربی در حال نزدیک شدن به رژیم صهیونیستی هستند و اخیرا میبینیم که روابط آنها با این رژیم تقویت شده و علنا آن را اعلام میکنند و اگر قبلا مسئولان عربستان سعودی نمیتوانستند به طور علنی با مقامات رژیم صهیونیستی دیدار کنند، اکنون میبینیم که انور عشقی از مقامات سعودی و دوری گولد علنا با یکدیگر دیدار کردند و در شرایط کنونی تقویت روابط پشت پرده صورت میگیرد و اینگونه بهتر است، زیرا در صورت علنی شدن این مساله در پرتو تحولات کنونی در خاورمیانه، مسلما این دیدارها و نشستها متوقف خواهد شد.روابط اسرائیل و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس صرفا سیاسی و امنیتی نیست، بلکه طرفین روابط اقتصادی نیز با هم دارند.
الیران ملول یکی از کارکنان شرکت عرب مارکتس که واسطه بازرگانان و تجار اسرائیلی برای معامله با کشورهای عربی است، میگوید که همه چیز به طور پنهانی انجام میشود، زیرا در صورتی که این همکاری و ارتباط علنی شود، خسارتهای زیادی به شرکتهای صهیونیستی وارد میشود و ما به هر شیوهای تلاش میکنیم تا روابط اسرائیل و کشورهای عربی مخفی بماند.
معاریو فاش کرد که روابط تجاری میان رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی به طور مخفیانه به طرز قابل ملاحظهای رو به گسترش است.
آوی دیختر رئیس اسبق شاباک و عضو کنست صهیونیستی نسبت به اینکه کشورهای عربی هنوز شجاعت آن را ندارند که روابط اقتصادی خود با رژیم صهیونیستی را علنی کنند، ابراز تاسف کرد و تنها انور سادات رئیس جمهور اسبق مصر شجاع بود و دیگر رهبران کشورهای عربی بزدل و ترسو هستند.
ملول اشاره کرد که همکاری تجاری میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی روز به روز در حال گسترش است، زیرا واقعیت و نیازهای کنونی بر سیاست غالب است و لیو لفایف تاجر و میلیاردر صهیونیستی که دارای یک شرکت بزرگ جواهرسازی است، یک شعبه هم در دبی دارد و روابط تجاری بین اسرائیل و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از طریق ترکیه و قبرس انجام میشود، اما اسرائیلیهایی که در فعالیتهای تجاری شرکت دارند، آن را علنی نمیکنند.
به رغم تمامی مسائل ذکر شده، تحلیلگران و سیاستمداران صهیونیست هشدار میدهند که روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی آنگونه که نتانیاهو گمان میکند، به دور از مسئله فلسطین هیچ پیشرفتی نخواهد داشت.
عودید عیران تحلیلگر کانون مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و سفیر اسبق این رژیم در امان تصریح کرد که هر چند مساله فلسطین تا حدی در کشورهای عربی کمرنگ شده است، اما باز هم به عنوان مسالهای اساسی مطرح است و تا زمانی که راه حلی جزئی برای منازعه فلسطین اندیشیده نشود، توسعه روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی از جمله اردن به کندی صورت میگیرد.
گزارش از حمیدرضا قربانی
انتهای پیام/
ببین ایران چقد مهم و قدرتمند شده که همه دارن برای مقابله باهاش,دست و پا میزنن
این قدرت ایرانه بهش افتخار میکنیم .
تا امروز هیچ غلطی نتونستید بکنید و نخواهید توانست