به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی «یواسنیوز،» عربستان به نقطهای رسیده است که باید درباره جنگ یمن تصمیمگیری کند. روند سیاسی برای حل بحران میان گروههای مختلف یمنی با شکست مواجه شده است.
«ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود» 3 راه پیشرو دارد. او باید تصمیم بگیرد میخواهد بر شدت جنگ یمن بیافزاید، اختلافات را حلوفصل کند یا راه سوم یعنی تردید و انفعال را برگزیند.
مذاکرات صلح با میانجیگری سازمان ملل دستکم تا یک ماه آینده به تعویق افتاده است. گرچه سازمان ملل تلاش کرد درها را برای مذاکره باز نگه دارد، امید چندانی به دستیابی به نتیجه سیاسی موردنظر این نهاد بر اساس قطعنامه 2216 شورای امنیت وجود ندارد. این قطعنامه خواستار بازگشت «عبد ربه منصور هادی» به قدرت در صنعا (پایتخت یمن) است. این در حالی است که شیعیان حوثی یمن (انصارالله) و طرفداران «علی عبدالله صالح» (رئیسجمهور سابق این کشور) آن را نمیپذیرند.
شیعیان حوثی یمن و صالح ماه گذشته شورایی را برای اداره پایتخت و بیشتر مناطق شمالی این کشور تشکیل دادند. این مسئله کشور را به دو بخش شیعه در شمال و شرق و بخشهای اغلب سنینشین غرب و جنوب تقسیم کرده است. حوثیهای یمن از سازمان ملل درخواست کردهاند با تشکیل دولتی انتقالی و کنار رفتن هادی موافقت کند. اما او حاضر به کنارهگیری از قدرت نیست.
عربستان با وجود داشتن قدرت برای کنار گذاشتن عبد ربه منصور هادی، از انجام این کار سرباز میزند و تاکنون با حمایتهای تسلیحاتی و مالی، دولت ضعیف او را در عدن حفظ کرده است. آل سعود از هادی حمایت کرد و او را بعد از بهار عربی به جای صالح نشاند. اکنون کنار رفتن هادی به عنوان دستنشانده عربستان، برای این کشور مایه خجالت خواهد بود.
ائتلاف سعودی اعلام کرده است عملیات نظامی خود با نام «بازگشت امید» را تشدید خواهد کرد. اما مشخص نیست آیا قصد ریاض خارج کردن کنترل مناطق شمالی از دست نیروهای مخالف است یا خیر. یک تفسیرگر سعودی به تازگی در همین خصوص گفت: چنین اقدامی پایتخت یمن را به گورستان تبدیل خواهد کرد و تنفر از عربستان را در این کشور تا چندین نسلها به همراه میآورد.
بنابر این گزارش، جنگ یمن تاکنون برای آل سعود بسیار پرهزینه بوده است. سال گذشته عربستان به لحاظ اختصاص بیشترین بودجه نظامی، در جایگاه سوم جهان قرار گرفت. آمریکا و چین در جایگاههای نخست و دوم این ردهبندی قرار داشتند. در سالهای گذشته آمریکا و انگلیس به منظور تداوم جنگ یمن به ریاض تسلیحات زیادی فروختهاند.
راه دومی که پیشروی عربستان قرار دارد و عدهای از تحلیگران سعودی آن را پیشنهاد میکنند، عقبنشینی در جنگ یمن است. بر این اساس، ریاض با تقسیمبندی این کشور و رها کردن بخش شمالی در دست انصارالله موافقت خواهد کرد و دولت حامی ریاض که در بخش جنوبی مستقر میشود در جامعه جهانی به رسمیت شناخته خواهد شد.
در ادامه این گزارش آمده است: به این ترتیب این دولت پس از عضویت در شورای همکاری خلیج فارس تحت نفوذ عربستان درمیآید و ریاض بر تنگه «بابالمندب» تسلط خواهد داشت. این پروژه در درازمدت باعث تضعیف انصارالله و در نهایت تسلیم آن در مقابل دولت جنوبی میشود.
اما آسانترین تصمیم برای عربستان انفعال است. به این طریق، عربستان با دولت انتقالی موافقت نخواهد کرد و از طرف دیگر ادعا میکند این جنگ مانع نفوذ بیشتر ایران در منطقه شده است. بازی با کارت ایران به ریاض این امکان را میدهد تا همچنان حمایت کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را حفظ کند.
در انتهای این گزارش آمده است: واشینگتن تاکنون در قبال جنگ یمن سکوت کرده است و جان کری، وزیر خارجه آمریکا، این مسئله را در اولویت سیاست خارجی خود قرار نداده است. این در حالی است که نیمی از مردم فقیر یمن با گرسنگی دستوپنجه نرم میکنند و جان دهها هزار کودک این کشور در معرض خطر قرار دارد. ثروتمندترین کشورهای عرب خلیج فارس فقیرترین همسایه خود در منطقه را بمباران میکنند و جهان سرگرم دلمشغولیهای دیگر است.
انتهای پیام/
آیا خون های ریخته شده در کشورهای اسلامی توسط رژیم دست نشانده و پلید آل سعود پایمال خواهد شد ؟
آمریکا اذتابش باید تقاص خون های ریخته شده مسلمانان را پرداخت کنند .
اللهم صل علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم