به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد،سرپرست اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی در نشست خبری با خبرنگاران استان گفت: بیش از 350 گونه داروهای گیاهی در این استان وجود دارد که به دو بخش ممنوعه و مجاز طبقه بندی می شود.
حسن وحید بر اجرای طرح پایلوت گیاهان دارویی در این استان تاکید کرد و گفت: گونه هایی پیاز دار همچون لاله واژگون، چریش و سایر موارد ممنوع است و گیاهانی همچون گون، آویشن، گردو، فندق، پسته جنگلی با مجوز و به شکل اصولی قابل بهره برداری است.
وی افزود: تاکنون در سطح 89 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان طرح بهره برداری ایجاد شده است که از این سطح سالانه 74 تن انواع محصول گیاهی و دارویی تهیه می شود.
وی گفت: در سال جاری پنج طرح بهره برداری در سطح 522 هکتار از عرصه های منابع طبیعی بیش از 9 تن باریژه برداشت شد که ارزش ریالی آن بیش از 9 میلیارد ریال است.
وی گفت: پیش بینی می شود 10 تن کتیرا به ارزش بیش از 900 میلیون ریال ، زالزالک و سایر گیاهان نیز در سطح عرصه های منابع طبیعی این استان در سال جاری برداشت شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: در سال جاری 23 هکتار از جنگل های این استان در آتش سوخت.
وحید علت بیشتر آتش سوزی های این استان را عوامل انسانی عنوان کرد و افزود: بیشتر آتش سوزی ها سهوی بوده است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: در طول برنامه پنجم در سطح دو هزار و 300 هکتار از عرصه های منابع طبیعی این استان به صورت دولتی و خصوص جنگل کشت شده است.
اظهار کرد: از مجموع این میزان هزار و 100 هکتار به صورت دولتی و هزار و 200 هکتار نیز توسط بخشی خصوصی مربوط به فضای سبز است.
وی سطح جنگل های استان را بیش از 410 هکتار عنوان کرد و افزود: در سطح 93 هزار هکتار طرح های مطالعه ای انجام شده است.
وی همچنین به بیماری زغالی بلوط نیز اشاره کرد و گفت: این بیماری در سطح 400 تا 500 هکتار از جنگل های درکش شیوع پیدا کرده بود که برای مبارزه و ریشه کنی اقدام به قطع درختان بیمار کرده ایم.
وحید افزود: گونه هایی که بر اثر این بیماری خشک شده بودند را قطع کردیم تا از این طریق از شیوع بیماری و آلودگی آن در سطح جنگل جلوگیری کرده باشیم.
وی با بیان اینکه عامل بیماری در سطح جنگل درکش خارج شده است ،افزود: در بیشتر جنگل ها به شکل طبیعی بیماری و آفات وجود دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: سالانه 120 هزار تن علوفه از سطح مراتع این استان تولید می شود.
حسن وحید افزود: هم اکنون 30 هزار بهره بردار در سطح عرصه های منابع طبیعی این استان وجود دارد.
وی تعداد دام های موجود استان را نیز یک میلیون و 980 هزار واحد دام عنوان کرد و افزود: از مجموع این تعداد یک میلیون و 110 هزار واحد دامی مجاز است و به نوعی 50 تا 60 درصد دام های این استان بیش از ظرفیت مراتع است.
انتهای پیام/آ