به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، از یزد؛ کارگاه آموزشی «آشنایی با کلیات، جرائم و تخلفات مربوط به حوزۀ قاچاق کالا و ارز» با حضور فرماندار تفت، دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان و اعضای این کمیسیون در فرمانداری شهرستان تفت برگزار شد.
احمد ترحمی با تأکید بر اهمیت آموزش و آگاهیبخشی به جامعه، به تبیین وضعیت مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان پرداخت و با اشاره به حکم و فرمان مقام معظم رهبری در تیرماه81 مبنی بر مبارزۀ همهجانبه با پدیدۀ شوم قاچاق بیان کرد: فرمان مقام معظم رهبری پشتوانهای عظیم و نیروی محرکه برای همۀ عوامل دخیل در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: خوشبختانه این عامل با تصویب قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال92، تبدیل به منشوری بزرگ شده است.
ترحمی از بحث قاچاق کالا و ارز به عنوان یکی از اساسیترین مسائل در حوزه اقتصاد کشور یاد کرد و گفت: مسئله قاچاق در کشور ما به واسطه اقتصاد دولتی و مواجهشدن با تحریمها به شکل حادتری نمود یافته است که باید برای مبارزه با آن برنامهریزی ویژه کرد.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان با بيان اين كه هر كالايي از مبادی رسمي و مجاری قانوني وارد كشور نشود در دسته کالای قاچاق تعريف میشود، ادامه داد: قاچاق كالا تنها محدود به ورود كالا نيست بلكه خروج برخي كالاها از جمله فرآوردههای نفتی، سموم كشاورزي و مواد دارويی به واسطۀ برخورداری از يارانه دولتی در داخل كشور جزو قاچاق كالا محسوب ميشود.
وی ضمن اشاره به اینكه هر كالای خارجيِ وارداتی قاچاق محسوب نميشود گفت: كالاهای خارجی كه از طريق قانوني و در مراحل مجاز وارد كشور شدهاند قاچاق نيستند اما تأكيد و اولويت ما بر استفاده از كالاهای توليد داخلي است؛ زیرا خريد كالاي ايرانی به معنی اشتغال ايرانی و كمك به توليد ملی است.
ترحمی با بيان اين كه موضوع قاچاق كالا و ارز از جمله مباحثی است كه كمتر دستخوش گرايشهای سياسی شده است، افزود: همۀ افراد و جريانات بر مقابلۀ جدی با قاچاق كالا و ارز اشتراك نظر داشته و آن را تأييد میكنند.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان بیان کرد: پیرو سیاستهای کلی نظام و به تبع آن ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اقدامات و فعالیّتهای مؤثری برای مبارزه و کنترل قاچاق انجام شده؛ به گونهای که از بارانداز کالای قاچاقشدن استان با توجه به موقعیت قابلتوجه جغرافیایی آن جلوگیری شده است.
وی فرهنگسازی در اين رابطه را ضروري دانست و عنوان كرد: بسياري از افراد جامعه، تعريف روشني از معضل قاچاق ندارند و قاچاق را تنها در حوزه مواد مخدر يا اسلحه میپندارند كه نيازمند كار هدفمند در تبيين و فرهنگسازی مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستيم.
ترحمی قرار گرفتن در مسير ترانزيت كالای قاچاق و احتمال تبديل شدن به دپوی كالای قاچاق را از جمله چالشهای پيشروی استان يزد در بحث قاچاق کالا و ارز ارزيابی و بر مقابله هدفمند و جدی با آن تأكيد كرد.
وی تشكيل قرارگاههای ويژه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نيروی انتظامي و ورود فعالانه وزارت اطلاعات، ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در مبارزه با اين پديده شوم يادآور شد و ابراز اميدواری كرد: با توجه به عزم جدی همۀ نيروهای امنيتی و انتظامی برای مبارزه با قاچاق، شاهد شرايطي باشيم كه قاچاق كالا ديگر برای قاچاقچيان مقرون به صرفه نباشد و توان ورود كالاي قاچاق از آن ها گرفته شود.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان با مهم دانستنِ ابلاغ آییننامۀ اجرایی برخی مواد قانونِ مبارزه با قاچاق آن را عامل مؤثری در دگرگونی مشی مبارزه عنوان کرد و با ارائه آمارهايي در افزايش چشمگير كشف قاچاق كالا و ارز در كشور در سالهاي جاری، به موفقيتآميز بودن برنامههاي مقابله با اين پديده شوم بر اساس برنامه 5 ساله كشور اشاره و از خدمات و تلاشهاي همۀ عوامل امنيتی، نظامی و انتظامي كشور در اين رابطه قدردانی كرد.
فرماندار شهرستان تفت نيز در ابتداي اين نشست با قدرداني از کمیسیون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان، مقابله با اين پديده شوم را گامي مهم براي تحقق اقتصاد مقاومتي در كشور دانست.
«محمود زارع رشكوييه» بر اهميت ارائه آموزشهاي لازم در اينباره تأكيد كرد و خواستار فرهنگسازي و اطلاع رساني مؤثر در اين خصوص شد.
گفتنی است در ادامۀ اين نشست آموزشي، رئيس ادارۀ تعزیرات حكومتی تفت به ارائه مباحث آموزشي لازم در حوزه مفاهيم و مقررات در بحث مبارزه با قاچاق كالا و ارز پرداخت.
انتهای پیام/ش