به گزارش خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمانیکه پا به شهر اسلامشهر میگذارید، شاید در وهله اول به ذهنتان خطور نکند که در این شهر آرام چه جاذبههای گردشگری وجود دارد. از طرفی دیگر میتوان به سوغاتیهای اسلامشهر اشاره کرد. صنایع دستی از قبیل حجمهای چوبی، شیشهگری دستی، سنگ و منبتکاری در مغازه و بازار این شهر به چشم میخورد و نمی گذارد مسافران دست خالی برگردند.
جالبتر از همه اینکه رد پای دوران قاجاریه در امامزاده محمد (ع) این شهر دیده میشود. امامزادهای که بنای آن از دوران قاجاریه به یادگار مانده و از نظر فرم و ساختار معماری آن بسیار ساده است. به طوری که عمده مصالح به کار گرفته در بنای آن خشت است. این بنا طی سالهای اخیر مرمت شده است. بنای امامزاده محمد (ع) همانند دیگر بناهای مذهبی و تاریخی شهرستان اسلامشهر، در داخل گورستان واقع شده است.
در این بین تپهای تاریخی قرار دارد که میتوانید در آنجا چیزهای عجیب و غریبی دید. تپه «واوان» مربوط به دوره اشکانیان است و در شهرستان اسلامشهر، شهرک واوان واقع شده است. این اثر در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۵۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این تپه در کنار «شهرک واوان» قرار دارد. طبق مطالعات انجام شده تپه واوان جزو غار تهران بود. دروازه غار تهران به این تپه منتهی میشد. آنچه در این تپه کشف شده، بنایی است که 14 اتاق منظم دارد.
شاید تا به حال بسیاری از مردم از قدمت این بنای تاریخی آگاه نبودند. در این منطقه، یخچال قدیمی «ترشنبه» هم به چشم میخورد. این اثر در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۸۰۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ساختمانی مخروطی شکل که از دور نمایان است و با درب کوچک خود جلب توجه می کند. وجود چنین بنایی در نزدیکی پایتخت، تعجب آور و شگفت انگیز است.
شهرستان اسلامشهر با مساحت ۱۹۵ کیلومتر یکی از شهرستانهای استان تهران است و در جنوب شهرستان تهران قرار دارد. مرکز آن شهر اسلامشهر است. این شهرستان از شرق و جنوب به ری، از غرب به رباط کریم و از شمال غرب به شهریار محدودمیشود.
گزارش از نیلوفر جوانشیر
انتهای پیام/
تپه «واوان» مربوط به دوره اشکانیان است و در شهرستان اسلامشهر، شهرک واوان واقع شده است.