محمد کی پور متخصص چشم در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛اظهار کرد: بسیاری از مردم از نقش تعیین کننده تغذیه مناسب و مصرف ویتامین ها در پیشگیری از بیماری های چشمی غافل هستند و متاسفانه به دلیل تغذیه نامناسب و گنجاندن فست فودها در رژیم غذایی مواد معدنی برای بدن تامین نمی شود.
این متخصص چشم با اشاره به اینکه تامین موادمعدنی و ویتامین ها نقش تعیین کننده ای در پیشگیری از بروز بیماری های چشمی دارد، یادآور شد:
ویتامین A: در تضمین سیستم سلامت شبکیه چشم و تامین رطوبت نقش تعیین کننده ای دارد.
ویتامینB: در حفظ سلامت بینایی نقش انکار ناپذیری دارد.
ویتامین B1: در پیشگیری از آب سیاه موثر می باشد.
ویتامین C: در پیشگیری از آب مروارید و خشکی چشم نقش اساسی ایفا می کند و برای افرادی که دخانیات مصرف می کنند،کاهش آن عواقب ناگواری را به دنبال دارد.
ویتامین D، باعث پیشگیری از آب مروارید، قوز قرنیه و دژنراسیون می شود.
ویتامین e: در پیشگیری از ابتلا به آب مرواربد و بیماری دژنراسیون موثر است.
ویتامین k: در کاهش حلقه های تیره دور چشم که با کهولت سن همراه است نقش تعیین کننده ای دارد.
روی و منگنز از عناصری است که نقش مهمی در پیشگیری از بیماری دژنراسیون ماکولا و شب کوری ایفا می کند.
کیپور با بیان اینکه عملا بسیاری از مولتی ویتامین ها در حال حاضر بدون تجویز پزشکان در دسترس قرار دارند، گفت: اگر میزان ویتامین های دریافتی از حد مجاز تجاوز کند، عوارض ناگواری برای سلامتی چشم مردان به بار می آورد.
این متخصص چشم تصریح کرد: میزان نیاز مردان با افزایش سن به ویتامین های یاد شده در پیشگیری از بیماری های چشمی دوچندان می شود.
وی ادامه داد: به طور کلی تضمین سلامت بینایی و پیشگیری از بیماری های مزمن چشمی در گرو تغذیه سالم و دارای مواد معدنی و ویتامین ها است.
کی پور افزود: مصرف غذاهای دریایی نظیر سالمون، قزل آلا، شیر، پنیر، تخم مرغ و آب میوه ها، کلم بروکلی و آواکادو تاثیر شگرفی در سلامت بینایی مردان دارد.
انتهای پیام/