به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ کارشناس مسئول بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی اظهار داشت: بیماری هپاتیت انواع مختلفی شامل هپاتیت نوعA ،B ،C ،E وG دارد که شایع ترین آن ها هپاتیت نوع B و C می باشد که از طریق اعتیاد تزریقی، رفتارهای پرخطر جنسی، استفاده از خون آلوده برای بیماران، تتو و حجامت منتقل می شود و به عنوان بیماری منتقله از خون شناخته می شود.
سید علیرضا پورمازار افزود: این نوع از هپاتیت به علت ایجاد دو عارضه مهم که در برخی از مبتلایان منجر به سیروز کبدی و در برخی دیگر باعث سرطان کبدی می شود توانایی مزمن شدن دارد و می تواند عوارض جدی برای بیمار ایجاد کند.
وی مهمترین علائم ابتلا به هپاتیت را تب، خستگی، تهوع، دردهای شکمی در ناحیه کبد، کاهش اشتها، زردی پوست و چشم ها، تیرگی ادرار و دردهای عضلانی عنوان کرد و گفت: تزریق از طریق سرنگ آلوده، شایع ترین علت ابتلا به هپاتیت است.
پورمازار در ادامه یادآور شد: تاکنون تمامی متولدین سال 68 به بعد در کل کشور علیه بیماری هپاتیت واکسینه شدند و در سال گذشته تعداد 1789 مورد مبتلا به ویروس هپاتیت در استان یزد شناسایی شده اند که از تعداد 344 نفرمعتاد تزریقی می باشند.
وی تصریح کرد: افرادی که با خون آلوده تماس دارند مانند پزشکان، پرستاران و خدمه بیمارستانها، کسانی که یکی از اعضای خانواده آن ها مبتلا به هپاتیت نوع B می باشد و همچنین افرادی که با وسایل تیز و برنده سر و کار دارند باید جهت انجام آزمایش هپاتیت و اطمینان از سلامت خود به مراکز سلامت جامعه و مراکز بهداشتی مراجعه نمایند تا در صورت نیاز، به صورت رایگان علیه این بیماری واکسینه یا به پزشک متخصص عفونی و گوارش ارجاع شوند.
کارشناس مسئول بیماری های واگیر دانشگاه افزود:هپاتیت نوع A معمولا بدون علائم خاص در فرد بروز کرده و گروه سنی مبتلا به این بیماری، کودکان زیر ده سال می باشند که مهمترین عامل ابتلا به آن، استفاده ازمنابع آب و غذای آلوده، عدم رعایت بهداشت فردی و استفاده از میوه و سبزی های آلوده و ضدعفونی نشده می باشد.
وی همچنین از واکسیناسیون بیماران دیابتیک در مرکز تحقیقاتی- درمانی دیابت یزد با توجه به کاهش سطح سیستم ایمنی بدن این بیماران خبر داد.
انتهای پیام/ش