معاون اول رییس جمهور گفت: شاهد آغاز رشد خوبی در بخش مسکن کشور هستیم.

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، ظهر امروز(دوشنبه 4 تیر ماه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

اسحاق جهانگیری در این جلسه، با اشاره به هدف‌گذاری دولت برای توسعه صادرات غیرنفتی در سال 95، بر لزوم برنامه‌ریزی برای تداوم رشد صادرات غیرنفتی تأکید کرد و گفت: بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران، میزان صادرات غیرنفتی در چهار ماهه نخست سال جاری، با افزایش خوبی همراه بوده که از نظر وزنی، بیش از 41 میلیون تن و معادل 36 درصد و از نظر ارزشی، بیش از 16 میلیارد دلار یعنی معادل 21 درصد افزایش داشته است.

وی افزود: همچنین مازاد تجاری صادرات غیرنفتی کشور نسبت به واردات در چهار ماهه نخست سال جاری، حدود 4 میلیارد دلار بوده که این به معنای پیشی گرفتن میزان صادرات کشور نسبت به واردات در این مدت است.

جهانگیری همچنین با اشاره به جلسه‌ای که اخیراً با مدیران عامل بانک‌ها برای رونق بخشیدن به فعالیت واحدهای تولیدی کوچک و متوسط داشته است، اظهار داشت: در این جلسه، گزارش‌ها حاکی از آن بود که وضعیت صنعت در کشور، رو به بهبود است و شرایط لازم برای احیای بخش تولید کشور در حال فراهم شدن است.

معاون اول رییس جمهور همچنین ساماندهی بافت‌های فرسوده را از دیگر برنامه‌های دولت برشمرد و گفت: یکی از اهداف ساماندهی بافت‌های فرسوده و ناپایدار شهری، کاهش آسیب‌های اجتماعی است زیرا مناطق ناکارآمد شهری و بافت‌های فرسوده می‌توانند به تهدیدی برای جامعه تبدیل شوند.
 
جهانگیری با یادآوری گزارش‌های ارائه شده در جلسه مذکور خاطرنشان کرد: بر اساس آنچه بانک‌های عامل اعلام کردند، میزان تسهیلات اعطایی به واحدهای تولیدی در سه ماهه نخست سال 95 نسبت به زمان مشابه سال گذشته، 44 درصد رشد داشته که در بخش کشاورزی 70 درصد، در بخش صنعت 39 درصد و در بخش خدمات 50 درصد افزایش داشته است.

وی افزود: تسهیلات ارائه شده از سوی بانک مسکن نیز نشان می‌دهد که رشد خوبی در بخش مسکن آغاز شده و تحرک مناسبی در این بخش در حال وقوع است.

جهانگیری در ادامه این جلسه، با اشاره به گزارش وزارت راه و شهرسازی از طرح پیشنهادی برای تولید انبوه مسکن در بافت‌های فرسوده شهری، اظهار داشت: جلسات متعددی در سال جاری برای رونق بخش مسکن برگزار شده و با مصوبات خوبی نیز همراه بوده است که از آن جمله می‌توان به مصوبه بهسازی و بازسازی 200 هزار واحد مسکن روستایی در سال اشاره کرد.

وی، برنامه تهیه شده برای ساماندهی بافت‌های فرسوده شهری توسط وزارت راه و شهرسازی را برنامه‌ای خوب و مناسب ارزیابی کرد و گفت: وزارت راه و شهرسازی، وضعیت محلات دارای بافت‌های فرسوده در استان‌های مختلف را مورد مطالعه قرار داده است و برای تولید انبوه مسکن در این مناطق برنامه‌ریزی کرده است که البته باید حتماً موضوع تأمین و بهسازی نیازهای زیربنایی و زیرساختی در این محلات نیز مد نظر باشد.

جهانگیری همچنین از وزارت راه و شهرسازی خواست ضمن آنکه از توانمندی بخش خصوصی برای اجرای این طرح استفاده می‌کند، نظارت کافی را بر عملکرد این مجموعه‌ها اعمال کند تا روند اجرای طرح به خوبی انجام شود و امکان سوء استفاده وجود نداشته باشد.

گفتنی است در این جلسه، وزیر راه و شهرسازی، گزارشی از طرح پیشنهادی این وزارتخانه برای تولید انبوه مسکن در بافت‌های ناپایدار و فرسوده شهری ارائه کرد و گفت: بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، 30 درصد مناطق و حدود 2700 محله شهری در 495 شهر کشور را تشکیل می‌دهد و حدود 19 میلیون نفر در این مناطق در وضعیت بد مسکنی به سر می‌برند.

"عباس آخوندی" برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی بافت‌های فرسوده شهری را مبتنی بر نیاز واقعی به مسکن توصیف کرد و گفت: در این طرح، تلاش کرده‌ایم برخلاف سال‌های گذشته که مسکن‌های لوکس با اهدافی نظیر پس‌انداز و سوداگری در کشور احداث شد، به نیاز واقعی مصرف‌کنندگان در بخش مسکن توجه شود.

وی افزود: متأسفانه در استان تهران، واحدهای مسکونی بلا استفاده زیادی وجود دارد که این نشان می‌دهد روش تولید مسکن غلط بوده و سیستم سوداگرانه در بخش مسکن حاکم بوده و بخش عمده‌ای از خانه‌ها به دلیل قیمت‌های بالا خالی مانده‌اند که متأسفانه این استراتژی همچنان از طریق شهرداری در شمال تهران ادامه دارد.

وزیر راه و شهرسازی، یکی از ایرادات طرح مسکن مهر را مداخله زیاد دولت در احداث واحدهای مسکونی عنوان کرد و گفت: در برنامه وزارت راه و شهرسازی، مدیریت پس‌انداز مدنظر قرار گرفته تا نیازمندان واقعی بتوانند قدرت خرید مسکن پیدا کنند.

وی با اشاره به افزایش تسهیلات در بخش مسکن خاطرنشان کرد: میزان تسهیلات برای ساخت مسکن، حدود 60 درصد رشد داشته و از نظر تعداد نیز با 35 درصد افزایش مواجه هستیم.

آخوندی اظهار داشت: آمارها نشان می‌دهد که از اواخر سال گذشته تا کنون، خرید و فروش‌ها عمدتاً مربوط به واحدهای مسکونی کوچک بوده که بیانگر ایفای نقش بیشتر مصرف‌کنندگان واقعی مسکن در این بخش بوده است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در برنامه جدید وزارت راه و شهرسازی، به جای توجه به واحدهای مسکونی در بافت‎های فرسوده شهری، به محلات دارای اینگونه بافت‌ها توجه شده و همه جوانب از جمله اصلاح و بهسازی سیستم‌های زیرساختی و روبنایی محلات دارای بافت‌های ناپایدار و ناکارآمد شهری مدنظر قرار گرفته است.

افزودنی است وزیر امور اقتصادی و دارایی هم در این نشست، با تأکید بر اینکه دولت در سال جاری، به دنبال رشد اقتصادی مناسب است، گفت: یکی از بخش‌هایی که می‌تواند موتور محرک رشد اقتصادی مناسب برای کشور باشد، بخش مسکن است که باید با جدیت به رونق این بخش توجه شود.

"علی طیب‌نیا" افزود: یکی از آسیب‌های طرح مسکن مهر این بود که بخش مسکن تا حد زیادی دولتی شد اما هدف طرح جدید این است که مشارکت بخش خصوصی در ساخت مسکن بیشتر باشد و به جای احداث واحدهای مسکونی در بیرون از شهرها، این واحدها در داخل بافت‌های شهری احداث شوند.

همچنین در این جلسه که وزرای نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت،معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، معاون رییس جمهور در امور اجرایی، مشاور اقتصادی رییس جمهور، رییس سازمان صدا و سیما و رییس سازمان توسعه تجارت نیز حضور داشتند، طرح پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی در خصوص تولید انبوه مسکن در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بعلاوه در این نشست، موارد اصلاحی مربوط به بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی که پیش از این به تصویب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی رسیده بود، از سوی دبیرخانه ستاد مطرح شد و به منظور توسعه و تسهیل صادرات غیرنفتی کشور، اصلاحات لازم در این بسته صورت گرفت.

بررسی نظامنامه پیوست فناوری و توسعه توانمندی‌های داخلی در قراردادهای بین‌المللی و طرح‌های مهم ملی از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست به آن پرداخته شد و مقرر شد این موضوع در جلسه‌ای به ریاست رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و با حضور دستگاه‌های مرتبط جمع‌بندی و نهایی شود و برای ابلاغ به دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارسال گردد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار