به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، احمد شکیب مستغنی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان در گفتگو با آوا گفت که نشست میکانیزم نظامی افغانستان و پاکستان از چندین سال به این سوء نوبتوار گاهی در کابل گاهی در اسلامآباد برگزار میشود.
آقای مستغنی افزود که این نشست در سطع روسای اوپراسیونهای وزارتهای دفاع ملی دو کشور(افغانستان و پاکستان) برگزار میشود.
به گفته او، هدف از این نشستها، هماهنگی در مورد اقداماتی است که دو کشور در برار تهدیدات مشترک تروریزم داشته اند.
نشست زیر نام "میکانیزم تخنیکی نظامی" از دو سال بدینسو در کابل و یا اسلام آباد، برگزار میشود.
توافقنامه این میکانیزم در سال ۲۰۱۴ میلادی و در سی و ششمین نشست سه جانبه مقامهای افغانستان، پاکستانی و ناتو در اسلام آباد به امضا رسید.
طرفها در آن سال، بر هماهنگی نزدیک سرحدی توافق کردند و بر بنیاد این توافقنامه، با گذشت دو سال باید صلح و ثبات در هر دو طرف خط فرضی دیورند به میان میآمد.
اما در آن سال، وزارت دفاع افغانستان از انجام عملیات خودسرانه پاکستان در مرزهای افغانستان و ورود جنگجویان وزیرستانی به خاک افغانستان پرده برداشت.
در سال گذشته نیز در چنین نشست در اسلام آباد، طرفها روی چگونگی پایان تنشهای دو طرف خط فرضی دیورند و هماهنگی عملیاتهای نظامی با هم گفتگو و توافق کردند.
اما سپس دولت افغانستان گفت که پاکستان به وعده هایش در این نشستها عمل نکردهاست تا جای که در این اواخر تنشهای سرحدی میان دو کشور اوج گرفت.
در همین حال، دولت وزیری سخنگوی وزارت دفاع ملی میگوید که در این نشست نمایندگان افغانستان، پاکستان و ماموریت حمایت قاطع در افغانستان اشتراک میکنند.
آقای وزیری افزود که قرار است در این نشس روی تمامی سوء تفاهمهای مرزی میان افغانستان و پاکستان بحث و گفتوگو شود.
سخنگوی وزارت دفاع ملی ابراز امیدواری کرد که برگزاری این نشستها نتیجه عملی در پی داشته باشد و طرفها به وعدهها و فیصلههایی که در این نشستها صورت میگیرد، عمل کنند.
شماری از کارشناسان میگویند که برگزاری چنین نشستها برای کشور سودی ندارد؛ زیرا پاکستان تاکنون به هیچ وعدهاش عمل نکرده است.
احمد سعیدی، کارشناس مسایل سیاسی بر این باور است که پاکستان به هدف اینکه خود را از زیر فشارهای اخیر امریکا و جامعه جهانی خلاص کند، بار دیگر خواسته به چشم دولت افغانستان خاک پاک پاشند.
افغانستان و پاکستان پیش از این نیز چندین با در مورد روند صلح و مبارزه با هراس افکنی گفتوگو کرده اند، اما این مذاکرات نتیجه ای را در پی نداشته است.