فرد دچار حقارت شدید برای مبارزه با این حالت روحی و همسان کردن خویش با دیگران به تمسخر روی می آورد.

موشکافی ریشه تمسخر/ چه افرادی مورد تحقیر واقع می شوند؟
فرشاد شیبانی متخصص روانشناسی بالینی در گفتگو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گفت: تمسخر حالتی منفی در ذهن است که فرد موضوعی را که از نظر روانی برای او تنش ایجاد می کند در قالب کلماتی به شخص دیگر ابراز می نماید تا از تنش خود بکاهد.

شیبانی ادامه داد: خاطرات و احساسات گذشته ما را تحت تاثیر قرار می دهد و هرچه این یادآوری نسبت به اشخاص مهم زندگیمان باشد تاثیرپذیری بیشتر است.

این متخصص روانشناسی بالینی اظهار داشت: به عنوان مثال فردی که از ابتدای تولد والدین او به میزان کافی به نیازهایش در زمان مقرر پاسخ نمی دهنداین باور که "دیگران قابل اعتماد نیستند و دنیا محل خطرناکی است" در ذهن او نقش می بندد و این باور به مرور باعث ایجاد احساسات منفی مثل خشم، نگرانی و ترس در فرد می گردد.

وی عزت نفس پایین را از دلایل مهم تحقیر و تمسخر دیگران دانست و افزود:فردی که عزت نفس پایینی دارد این امکان را برای دیگران به وجود می آورد که به راحتی حرف های تحقیر کننده نسبت به او بیان کنند از این رو این اشخاص حتما باید برای تقویت عزت نفس و تثبیت باورهایشان بکوشند.

شیبانی در خصوص حالات روحی که باعث تمسخر از طرف اطرافیان می شود، تصریح کرد: افراد خودشیفته در نگاه اول تصور می کنند که تمام ویژگی های مثبت را دارا هستند و همین امر سبب می شود تا رفتارهایی از خود بروز دهند که مورد آزار و اذیت و تمسخر دیگران قرار بگیرند.
 
وی در خصوص مدیریت کنترل و خشم ابراز داشت: کنترل خشم از مهمترین بحث های روانشناسی در دنیای امروزی است.استرس، اضطراب و زندگی های پیچیده شهری گاهی موجب عدم کنترل خشم توسط فرد می شوند از این رو شخص با بروز رفتارهای غیر ارادی موجب تمسخر دیگران قرار می گیرد اما با فراگیری آموزش مهارت های ارتباطی و مدیریت هیجانات منفی می توان اقدام موثری درحوزه روانشناسی تمسخر از طرف اطرافیان به کار گرفت.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار