ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: رجیستری گوشی تلفن همراه ارتباطی با قانون جمع‌آوری کالاهای قاچاق از سطح واحدهای صنفی عرضه کننده ندارد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در اطلاعیه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص «طرح رجیستری تلفن همراه» آمده است:

۱. امروزه گوشی تلفن همراه به یک کالای ضروری با کاربردهای متنوع در زندگی آحاد جامعه تبدیل شده و دسترسی به این کالا و خدمات پس از فروش، حق شهروندان و مصرف‌کنندگان است.   لذا ستاد مرکزی در نظارت بر  اجرای طرح‌های مقابله با قاچاق کالا، همواره اصل را بر ضرورت تأمین حداکثری منافع و حقوق مصرف‌کننده قرار داده است.

۲. مطابق ماده ۴ قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، واردات کالاهای سرمایه‌ای، ‌الکترونیکی، ارتباطی و ... مستلزم وجود نمایندگی و زنجیره تأمین و ارائه خدمات پس از فروش است. لذا هر کالایی که مشمول مقررات حاکم بر ماده قانونی فوق باشد از جمله انواع گوشی‌های تلفن همراه برای ثبت سفارش و واردات رسمی، باید نمایندگی رسمی داشته و نسبت به تأمین حقوق مصرف‌کنندگان از طریق ارائه گارانتی‌های معتبر و شبکه خدمات پس از فروش اقدام نمایند و این مقررات عام بوده و اختصاص به نشان تجاری خاصی ندارد.

۳. ثبت و شناسه دارکردن گوشی تلفن همراه یک اقدام نرم‌افزاری برای فعال نشدن گوشی‌های قاچاق بوده و ارتباطی با اجرای ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق مبنی بر جمع‌آوری کالاهای قاچاق از سطح عرضه (واحدهای صنفی) ندارد.

۴. پلمپ چند واحد صنفی عرضه‌کننده‌ گوشی تلفن همراه در سطح عرضه‌ تهران با حکم مراجع محترم قضایی توسط ضابطین محترم انجام و هیچ ارتباطی با اجرای طرح ثبت شناسه گوشی‌های تلفن همراه و ارائه خدمات توسط اپراتورهای سه گانه کشور (رجیستری) نداشته که اخبار تکمیلی آن متعاقباً به سمع و نظر مردم شریف کشورمان خواهد رسید.

۵. هدف از اجرای طرح شناسه‌دار کردن گوشی تلفن همراه (رجیستری) صرفا مبارزه با قاچاق گوشی تلفن همراه بوده و واردکنندگان را ملزم می‌کند که شماره سریال گوشی‌های وارداتی را در سامانه‌ مربوط ثبت و ارائه خدمات به یک گوشی تلفن همراه برای اولین بار از هریک از اپراتورهای سه‌گانه‌ منوط به ثبت در این سامانه است.

۶. مسئولیت اجرای طرح شناسه‌دار کردن گوشی تلفن همراه (رجیستری) وفق مصوبات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا که با حضور آقایان وزراء عضو و به ریاست معاون اول رئیس جمهور انجام شده بر عهده‌ وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات است که با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک جمهوری اسلامی ایران در حال انجام بوده و اطلاع‌رسانی نسبت به ابعاد آن توسط وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات بزودی انجام خواهد شد. لیکن اطمینان داده می‌شود که اجرای طرح مذکور هیچگونه مشکلی در استفاده‌ شهروندان از خدمات اپراتورهای سه‌گانه تلفن همراه در کشور ایجاد نخواهد کرد.

بر اساس این گزارش بنابر اعلام قبلی ستاد مبارزه با قاچاق کالا قرار بود طرح رجیستری موبایل از ابتدای مرداد شروع شود اما سخنگوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز اعلام کرد که هنوز مقدمه های لازم برای اجرای طرح کد دار کردن گوشی های تلفن همراه آماده نشده است و به طور قطع قبل از اجرای طرح، اطلاع رسانی لازم انجام می شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۰۵ مرداد ۱۳۹۵
یه سؤال داشتم
حالا ما که رفتیم و یه گوشی از یه فروشنده تو یه جای رسمی به اسم مجتمع صوت و تصویر شیراز خریدیم ( مثل همه جای ایران ) از کجا می دونستیم که قاچاق هست یا نه ، که حالا میخوان ی بلایی سر گوشیها بیارن که خاموش بشه، تکلیف ما که از روی احتیاج و حقوق کارمندی نه واسه کلاس گذاشتن و اینجور چیزا یه گوشی خریدیم چیه؟؟؟؟
چرا از یه راه بهتر جلوی این کار گرفته نمیشه و باید همه ی کاسه کوزه ها سر مشتری که آخرین قطعه ی این پازل هست بشکنه؟؟؟؟
آخرین اخبار