مجید طاهری کارشناس نظام مهندسی در گفتگو با
خبرنگار حوزه راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص پایین بودن کیفیت ساختمان ها و عمر کوتاه آنها گفت: عوامل بسیار زیادی ازجمله کم بودن کیفیت مصالح ساختمانی، عدم نظارت کافی کارشناسان بر روی تولیدات ،عدم نظارت دستگاه های ناظر بر روی ساختمان ها و نداشتن استانداردهای لازم در این امر دخیل هستند .
وی افزود : برخی ساختمان های کشور با مصالح سنتی همانند شن ، ماسه و خاک ساخته می شود در حالیکه صنایع و تکنولوژی روز دنیا از دیوارهای پیش ساخته ، سازه های سبک و ساختمان های هوشمند و روش های جدید انبوه سازی استفاده می کنند.
این کارشناس با اشاره به اینکه ساختمان سازی به روش سنتی به چرخه ی طبیعت نیز ضربه وارد می کند، اظهار داشت: شن ها و خاکهایی که از سطح رودخانه ها جمع آوری می شود علاوه بر اینکه محیط زیست را دچار تغییر و اشکال می کنند چون از کیفیت پایین برخوردارند موجب کاهش استحکام ساختمان ها می شود.
وی در پایان بیان کرد: خوشبختانه مهندسین ناظر با احساس مسئولیت و نظارت سعی در بهبود کیفیت ساختمان های کشور دارند و در این بین سازمان استاندارد نیز باید با نظارت بیشتر بروی مصالح تولیدی زمینه را برای ساخت بناهایی با تکنولوژی ویژه و برتر در کشور فراهم کنند.
**ضعف نظارتی و ورود محصولات چینی در مصالح ساختمانیمحمد فیروزی, نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با
خبرنگار حوزه راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نبود نظارت های کافی در امر ساخت و ساز ساختمان ها اظهار داشت:سازمان نظام مهندسی و شهرداری ها مولفه های اصلی نظارت در امور ساخت و ساز مسکن و مصالح ساختمانی هستند که متاسفانه نظارت کافی در اصول ساختمان سازی را ندارند که همین امر عمر ساختمانها را کوتاه کرده است.
وی در ادامه یادآور شد: سازمان نظام مهندسی و شهرداری ها باید فضا را
برای بهبود ساختمان سازی و مصالح ساختمانی فراهم کند و از طرفی
مدیریت و استانداردهای بین المللی جهانی را مد نظر قرار دهد تا مشکلاتی از
این قبیل شکل نگیرد.
وی با اشاره به ورود محصولات بی کیفیت چینی بیان کرد: کشور ما بهترین معادن را در اختیار دارد اما به دلیل صورت نگرفتن حمایت های لازم شاهد واردات محصولات ساختمانی بی کیفیت و غیراستاندار هستیم که ادامه این امر صنعت ساخت و ساز را تهدید می کند.
انتهای پیام/