به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرضا زاکانی نماینده سابق تهران در مجلس، در کنفرانس خبری با عنوان "وصله ناجور و مطالبه مردمی پیرامون شفافیت در اقتصاد" اظهار داشت: اعتقاد بنده بر این است انقلاب اسلامی قیام برعلیه فساد، ظلم و سیاهی هایی بود که در قالب تبعیض و فقر نمود پیدا میکرد و انقلاب شکل گرفت تا مدینه فاضلهای را درست کند و از این طریق هم رشد و کمال معنوی نصیب انسانها شود و هم جامعه در زمینه مادی به ویژه در بعد بینالمللی ارتقا یابد.
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات بعد از انقلاب به عناصر مفسد برمیگردد اظهار داشت: عملا مفسدان شرایط را به سمتی بردهاند که مشاهده میکنیم در بخشهایی فساد حالت سیستمی پیدا کرده است و از پایه با اساس انقلاب اسلامی، منافع ملی و مصالح مردم در تعارض است.
وی با اشاره به سه نوع مواجهه با مفاسد اقتصادی تصریح کرد: در مرحله اول باید از طریق مسئولان کشور مبارزه با فساد دنبال شود که در نامهای در تاریخ 10 اردیبهشت سال 1380 مقام معظم رهبری آن را از سران قوا مطالبه کردند.
زاکانی با بیان اینکه در مرحله بعد باید از عناصر تأثیرگذار کشور بهره برد، گفت: در آبان ماه سال 81 از جنبش دانشجویی مطالبه شد که برخورد با مفاسد را با جدیت دنبال کند.
این نماینده سابق مجلس ادامه داد: نوع مواجهه سوم با مفاسد اقتصادی از طریق افکار عمومی و برخورد تودهها است که از این راه میتوان سنگ راه جلوی پیشرفت جامعه را برداشت.
وی افزود: مقام معظم رهبری در این باره فرمودند، که اگر مسئولان با مفسدان مبارزه نکنند یا نتوانند این کار را انجام دهند، این مشکلات را به مردم میگویند تا بلکه از این طریق و با مواجه افکار عمومی مشکلات اقتصادی کشور مرتفع شود.
زاکانی با بیان اینکه طبق قاعده پیشگیری مقدم بر درمان است، شفافیت هم از توسعه این آفت پیشگیری میکند و هم منجر به درمان وضع موجود میشود، تأکید کرد: با شفافیت سره از ناسره در افکار عمومی مشخص میشود و همچنین امید در بین مردم زنده میماند.
این نماینده سابق تهران اظهار داشت: ضرورت دارد همه مسئولان کشور با شفاف سازی توجه را به این سمت و سو داشته باشند که یکی از بزرگترین سرمایههای ما اعتماد مردم است و همچنین از این طریق میتوان التیام بخش زخمهایی بود که فیشهای حقوقی نجومی در دل مردم ایجاد کرده است.
وی اظهار داشت: لازم است مسئولان در راستای تحقق شفافیت اقتصادی، به قانونِ از کجا آوردهای توجه کنند و بگویند چه دارند و این داشتهها را از کجا آوردهاند.
زاکانی تأکید کرد: مسئولان وظیفه دارند از همه مباحث حلال چشمپوشی کنند تا دیگران به آنان طمع نکنند و همچنین مورد تهمت افکار عمومی قرار نگیرند.