به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛میرزابیگی معاون پرستاری وزارت بهداشت در اجلاس سراسری رؤسای دانشکدههای پرستاری، مدیران پرستاری دانشگاهها و بیمارستانها که امروز در سالن همایشهای بینالمللی رازی برگزار شد گفت: علاوه بر بحث اعتبار بخشی در حوزه معاونت پرستاری و آموزشی دستاوردهایی داشتهایم که یکی از این دستاوردها ارتقای جایگاه مدیریت پرستاری در دانشگاههای علوم پزشکی و جایگاه معاونت پرستاری در سطح وزارت بوده است.
وی با اشاره به تشکیل 12 کمیته کاری با معاونت گفت: کمیتههای آسیبشناسی حرفهای، نظارت و ممیزی، اعتبار بخشی، پژوهشی، آموزشی و کمک پرستاری از جمله این کمیتههای تشکیل شده است از طرفی برنامههای پرستاری در شورای معاونین به تصویب رسیده و در کتاب عملیاتی وزارت بهداشت قرار گرفته است.
میرزابیگی طرح ضربتی جبران کمبود نیروی پرستار اینگونه توضیح داد: این طرح در قالب افزایش ظرفیت بیش از 2 برابر دانشکدههای پرستاری، به کارگیری 16 هزار نفر در طرح تحول، 4 هزار نفر با آییننامه دانشجویی و 3 هزار نفر از طریق طرح داوطلبانه تداوم طرح اجرا شد همچنین اخذ مجوز استخدام پیمانی از سازمان مدیریت برای بالغ بر 11 هزار نفر پرستار از 17 هزار نفر و تربیت 10 هزار کمک پرستار جهت مراقبتهای اولیه شامل این طرح ضربتی است.
معاونت پرستاری وزارت بهداشت افزود: در این دوره دریافتی پرستاران بر اساس نظام پرداخت عملکرد افزایش چند برابری داشته و نیرویهای شرکتی نیز از طریق تشکیل شرکت و دستورالعمل پرداخت ساماندهی شدند.
میرزابیگی در خصوص سطحبندی خدمات پرستاری بیان کرد: طی دورهای تمام اقدامات به عهده پرستاران کارشناس دانشگاهها انجام میشد که این امر موجب بروز اشکال در قوام حرفهای پرستاری شد از همین سو در این دوره مراقبتهای اولیه توسط کمک پرستار، مراقبتهای عمومی پرستاری توسط پرستار کارشناسی و مراقبتهای تخصصی پرستار توسط پرستاران تخصصی انجام میشود.
وی از تصویب و ابلاغ آییننامه مراکز مشاوره و ارائه مراقبتهای پرستاری در منزل خبر داد و گفت: 181 دانشکده پرستاری برای مراقبتهای عمومی نیرو تربیت میکنند و ابلاغ آییننامه مراکز مشاوره در انتظار اجرا است.
میرزابیگی ادامه داد: تصویب و ابلاغ آییننامه پروانه صلاحیت حرفهای و تجهیز نوسازی پاویونهای پرستاری و تخصیص اعتبار 10 میلیون تومانی به بیمارستانهای دولتی از جمله این دستاوردها است.
میرزابیگی با اشاره به ساماندهی روشهای مدیریت و مراقبتهای پرستاری بیان کرد: سامانه هوشمند مدیریت پرستاری میتواند در بسیاری قسمتها به ویژه شیفتهای بیمارستانی کمککننده باشد.
معاونت پرستاری وزارت بهداشت افزود:ساماندهی آموزش بالینی پرستاری و افزایش مشارکت پرستاران درجایگاههای مدیریتی در دانشگاههای علوم پزشکی و افزایش شناخت جامعه از منزلت و جایگاه پرستاری از دیگر دستاوردهای معاونت پرستاری محسوب میشود همچنین ساخت سریال 52 قسمتی پرستاران نیز به تصویب رسیده است.
وی توسعه و تدوین استانداردها و لحاظ نمودن تعدادی از شاخصها در هیات امنا، استانداردهای اعتبار بخشی، سند عرضه و تقاضا در این صورت گرفته است این مطالعات مربوطه به 30 دانشگاه کشور است و افرادی که مدعی هستند که این دوره پرستار ستیز است آمارها را ملاحظه کنند.
وی يادآور شد: توسعه و تدوین استانداردها و لحاظ نمودن تعدادی از شاخصها در هیات امنا، استانداردهای اعتبار بخشی، سند عرضه و تقاضا در این دوره صورت گرفته است . مطالعات مربوط به 30 دانشگاه کشور است و افرادی که مدعی هستند که این دوره پرستار ستیز است آمارها را ملاحظه کنند.
انتهای پیام/