به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وبسایت فرستپست تصاویر برخی از آثار ثبتشدهی اخیر در فهرست میراث جهانی فرهنگی-تاریخی یونسکو (سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد) را منتشر کرد. « کمیته میراث جهانی» یونسکو یکشنبه، پیش از پایان چهلمین نشست خود با افزودن 12 اثر دیگر به فهرست میراث تاریخی-فرهنگی این سازمان بینالمللی موافقت کرد.
کمیته میراث جهانی یونسکو پیشتر روز جمعه، نیز 9 اثر را به این فهرست افزوده بود. از تعداد کل 21 اثر ثبتشده، 12 اثر فرهنگی، 6 اثر طبیعی و سه اثر نیز ترکیبی از هر دو است. یونسکو تاکنون 1052 اثر از 165 کشور را در فهرست میراث جهانی خود به ثبت رسانده است.
در این نشست همچنین 5 اثر از لیبی به همراه یک اثر از ازبکستان در فهرست آثار در معرض نابودی قرار گرفتند. این کمیته همچنین «نان مادول» در میکرونزی را همزمان در فهرست میراث جهانی و همچنین آثار در معرض نابودی قرار داد.
میکرونِزی یکی از سه مجمعالجزایر بزرگ اقیانوس آرام و از مناطق قاره اقیانوسیه است. میکرونزی از سوی غرب به فیلیپین، از جنوب غرب به اندونزی، پاپوآ گینه نو و ملانزی، و از سمت شرق و جنوب شرق به پُلینزی محدود میشود.
چهلمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو 10 ژوئیه سال جاری میلادی (20 تیر) در استانبول ترکیه آغاز شد و بدلیل وقوع کودتای نافرجام جمعهشب در این کشور، 4 روز پیش از تاریخ مقرر به کار خود پایان داد. به بقیه درخواستها در نشست آتی این کمیته که قرار است در پاریس برگزار شود، رسیدگی خواهد شد.
«قناتهای ایرانی» و «کویر لوت» دو اثری از کشورمان بودند که در این نشست به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شدند. با احتساب این دو اثر ثبت شده، کشورمان از لحاظ تعداد آثار ثبتی،با دو پله صعود در رتبه ۱۱ جهان و پس از آمریکا قرار گرفت.
یکی از پارکهای ملی هند در ایالت شرقی «سیکیم» و همچنین «دانشگاه نالاندا» در ایالت «بیهار» جز آثار ثبتشدهی اخیر هستند.
قناتهای ایرانی:
دانشگاه نالاندا در هند:
قبرستان قرون وسطایی در بوسنی و هرزگوین:
نان مادول در میکرونزی:
منطقهای در جنوبغربی چین که قدمت آن به قرن پنجم پیش از میلادی مسیح (ع) برمیگردد و محل اجرای مراسم و آئینهای مذهبی بوده است:
انتهای پیام/