به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ کارشناس مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان زرقان گفت: اماکن مخروبه به عنوان ناقل بیماری سالک، محیط زیست مناسبی برای پشه های خاکی است، بنابراین تخریب این اماکن، تاثیر بسزایی در کاهش این بیماری دارد.
محمدحسین باقری افزود: سالک بیماری مشترک انسان و دام است که از راه گزش پشه خاکی به انسان منتقل می شود.
کارشناس مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان زرقان، جوندگانی مانند موش های صحرائی را، مخزن بیماری عنوان کرد و ادامه داد: زمانی که پشه های خاکی از مخازن آلوده به انگل سالک خونخواری می کنند، آلوده به انگل می شوند.
باقری، اضافه کرد: اگر این پشه آلوده، انسان را مورد گزش قرار دهد، باعث انتقال بیماری به انسان می شود و بستگی به گونه انگل و ناقل از چند هفته تا چند ماه پس از گزش، زخمی در پوست ایجاد می کند که پس از آن، تبدیل به ضایعه ای می شود و اثر آن برای همیشه باقی می ماند.
او برنامه سمپاشی دامداری ها، کانال های فاضلاب و اماکن مخروبه در شعاع پانصد متری مناطق مسکونی را، از دیگر مصوبات شورای بهداشت این شهرستان برشمرد و گفت: این برنامه در تمام مناطق روستایی بندامیر و رحمت آباد زرقان و 30 روستای دیگر در این شهر در حال انجام است.
با توجه به مصوبه شورای بهداشت شهرستان، 45 مکان مخروبه روستای شول، با همکاری دهیاری و شورای اسلامی این روستا، تخریب و تسطیح شد.
انتهای پیام/ن