به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛خدادوست مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت در مراسم ادغام خدمات طب سنتی ایرانی در نظام مراقبتهای اولیه بهداشتی گفت: تا کنون 10 دانشگاه علوم پزشکی کشور پذیرای اجرای آزمایشی طرح ادغام خدمات طب سنتی ایرانی در نظام مراقبتهای اولیه بهداشتی شدند یک سال است که جلسات متعدد کارشناسی را با معاونت بهداشتی و مدیریت شبکه برگزار میکنیم و برنامه داریم تا بدون هیچ افراط و تفریطی خدمات طب سنتی وارد نظام مراقبتهای بهداشتی شود.
وی ادامه داد: در برنامه عملیاتی بنا بود آیین آغاز ورود خدمات طب سنتی را در اسفند ماه برگزار کنیم اما امروز همزمان با برگزاری این مراسم از 2 کتاب آشنایی با مبانی طب ایرانی و اصول سالم زیستن که به بهورزان آموزش داده میشود، برگزار کردیم.
خدادوست افزود: در سال 2000 کمیسیون طب سنتی و مکمل کاخ سفید مجموعهای را برای ارزیابی جوانب طب سنتی تشکیل داد و در سال 2002 نتیجه را در قالب 22 توصیه به ریاست جمهوری اعلام کرد توجه به علاقه مردم و ظرفیت آنها برای دریافت خدمات طب سنتی، فراهم کردن بستر ارائه خدمات طب سنتی در کنار طب رایج و چگونگی ادغام آن با طب رایج از توصیههایی بود که به ریاست جمهوری آمریکا اعلام شده بود.
مدیر دفتر طب سنتی وزارت بهداشت تصریح کرد: در سال 1999 آمریکا برای ادغام طب سنتی و مکمل سالانه 300 هزار دلار گرنت آموزشی قرار داد تا افراد در دورههای بلندمدت و کوتاه مدت آموزش ببینند. در کشور ما نیز استقبال مردم برای دریافت آموزش زیاد است پس باید پاسخ منطقی به این نیاز داده شود.
وی یادآور شد: تعهدات حرفهای نظام سلامت ایجاب میکند آموزههای منطقی و ضابطهمند ارائه شود و در جای مورد لزوم از ظرفیتها استفاده شود.
غلبه طب سنتی به طب مدرن نگرانکننده است
علیاکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت در این مراسم بیان کرد: نه مدرنیته به تنهایی خوب است نه روشهای سنتی بلکه اگر مزایا و معایب هر دو را بسنجیم و به درستی به مردم معرفی کنیم اتفاق میمونی رخ میدهد.
وی ادامه داد: در حوزه بهداشت قرار بر این است تا از هر 2 طب استفاده کنیم و نگرانی من غلبه طب سنتی بر طب مدرن است.
انتهای پیام/