به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان ،ضلع سوم در اركان برگزاري يك مسابقه فوتبال بعداز مربيان و ورزشكاران، داوران هستند و فدارسیون فوتبال نظر دارد دومین مراسم تجلیل داوران فوتبال را فردا برگزار کند و داوران برتر فصل گذشته لیگ برتر را معرفی کند.
اینکه مراسم تجلیل وتقدیر از داوران برگزار میشود عملی شایسته است ، اما پسندیده تر اعلام معیار های گزینش داوران برتر از طرف کمیته داوران است؟
اینکه ملاک های انتخاب یک داور بعنوان داور برتر فصل را برای جامعه داوری بطور روشن کند تا انگیزه سایر داوران از بین نرود.
آیا گزینش داور برتر براساس تعدادقضاوت ها در یک فصل ویا اکتفا ء به نمرات ناظران نمی تواندمعیار مناسبی برای برتری داشتن یک داور به سایر داوران باشد.
درهمین خصوص نظر کارشناسان داوری را
در این مورد جویا شدیم که گزینش داور برتر براساس چه معیاری باید باشد.
علی خسروی کارشناس داوری گفت:تقدیر از داوران کار بسیار ارزنده ای است ، اما انتصاب داوران برتر باید براساس سه فاکتور انجام شود.
1:نمره همکاری داوران ومیزان مشارکت
داوران بازی های استانهای مربوطه
2:نمره ارزیابی ناظران داوری براساس
عملکرد یک داور در مسابقه
3:نمره شخصیت داوران که توسط کمیته
داوران براساس رعایت نظم و انظباط و رعایت قوانین فدارسیون
علی خسروی همچنین گفت :اینکه یک داور ،را تنها براساس تعداد قضاوت در یک فصل ویانمرات بالای که ناظران به آنها داده اند را نمی توان بعنوان داور برتر معرفی کرد ، چراکه بطورمثال نمره نظارت داوری با 30قضاوت در سال 3/8 میشود و داوردیگر با 20داوری نمره 7/8 میشود.
درحالیکه شرایط بازی ها با هم متفاوت هستند و نمیتوان اشتباه احتمالی داور دربی استقلال مقابل پرسپولیس را با داور بازی استقلال اهواز وراه آهن یکی دانست.
ابوالحسن شیرازی عضو کمیته داوران فدارسیون فوتبال از معیار های داور برتر گفت : کمیته داوران براساس آیتم های خاص در طول فصل داوران برتر فصل را انتخاب می کند.
وی افزود: نمرات ناظران، میزان همکاری با فدارسیون و استان مربوطه، رعایت رفتار های حرفه ای از جمله شاخص هایی کمیته داوران برای انتخاب یک داور برتر است.
نوید مظفری عضو سابق دپارتمان داوری هم افزود: داوران قشر زحمت کش مجموعه فوتبال هستند و تقدیر از آنها واجب است و اما اینکه معیار های انتخاب داور براساس تعداد قضاوت و نمرات ناظران باشد را خیلی قبول ندارم .
مظفری افزود: نمرات ناظران بیشتر سلیقه ای وبراساس تجارب دوران قضاوت خودشان است و بطور مثال اگر ناظری در دوران داوریش قدرت بدنی خوبی داشت و دونده بوده معیار نمره نظارتش بر اساس دوندگی داور در زمین می باشد ویا اگرناظر آدمی با نظم بوده بیشتر به نظم وانظباط داور اهمیت می دهد، پس اینکه بخواهیم داور برتر فصل را براساس نمره نظارت انتخاب کنیم بنظر من خیلی اصولی نیست.
وی ادامه داد:از طرفی دیگر اگر داور برتر را براساس تعداد قضاوت هایش در طول فصل انتخاب کنیم ، بازهم اشتباه است ، چرا که کمیته داوران براساس سختی وراحتی بازی ها به داوران ابلاغ میدهد وپس نمی توانیم بگویم فلان داور بدلیل اینکه بیشترین قضاوت را در یک فصل فوتبالی داشته بهترین داور انتخاب شود.
نوید مظفری گفت: به نظرمن برای انتخاب داور برتر ، علاوه برنمره نظارت وهمکاری و تعدادبازی ها باید به صحبت های رسانه ها و مردم در مورد قضاوت یک داور در مسابقات یک فصل توجه کرد و اینکه آیا تماشاگران و رسانه از داور راضی هستند یا خیر؟
انتهای پیام/