به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ «ترزا مری می،» وزیر کشور انگلیس، نماینده شهر «میدنهد» در پارلمان این کشور و فردی که قرار است سکان نخستوزیری را در شرایط بحرانی کنونی به دست بگیرد، اول اکتبر 1956 (10 مهر 1335) در شهر «ایستبورن» در ساسکس شرقی به دنیا آمد. او که تنها فرزند یک کشیش و از خانوادهای متوسط است در «آکسفوردشر» بزرگ شد و در مدارس دولتی و خصوصی تحصیل کرد.
ترزا سرانجام به دانشگاه آکسفورد راه یافت و پس از فارغالتحصیلی در سال 1977 به سرعت در بانک انگلیس به مدت 6 سال مشغول به کار شد. او پیش از ورود به دنیای سیاست مدتی نیز در یک مؤسسه مالی فعالیت کرد.
ترزا که نام خانوادگی پیش از ازدواج او «بریزیر» است در سال 1980 با «فیلیپ می،» بانکدار انگلیسی، ازدواج کرد. «بینظیر بوتو،» که بعدها نخستوزیر پاکستان شد، می و همسرش را در یک مهمانی حزب محافظهکار به یکدیگر معرفی کرد. این دو در آن زمان در آکسفورد تحصیل میکردند.
تلاش می برای عضویت در پارلمان انگلیس در سالهای 1992 و 1994 با شکست مواجه شد؛ تا این که سرانجام در سال 1997 به عنوان نماینده شهر میدنهد به پارلمان انگلیس راه یافت. او در سال ۲۰۰۲ به ریاست حزب محافظهکار منصوب شد و به عنوان عضو محترمترین شورای خصوصی علیاحضرت سوگند یاد کرد.
در سال 2010 او برای چندمین بار و با اختلاف زیاد توانست رقیب لیبرال دموکرات خود را کنار بزند و همچنان کرسیاش در پارلمان را حفظ کند. ترزا می از زمان ورود به پارلمان در سمتهای سیاسی مختلف از جمله یکی از اعضای «دولت در سایه» خدمت کرده است.
ترزا در سال 2010 به سمت وزیر کشور منصوب شد. روزنامه «فایننشال تایمز» به تازگی در مطلبی می را یک محافظهکار لیبرال معرفی و او را با «آنگلا مرکل» مقایسه کرده است.
می سابقه روشنی در پارلمان انگلیس دارد و بسیاری او را فردی قابلاعتماد میدانند. به دنبال رأی مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا (برکسیت) و استعفای دیوید کامرون، ترزا می برای تصدی این منصب اعلام آمادگی کرد.
این زن 59 ساله اکنون که «آندریا لیدسام،» وزیر انرژی انگلیس، از ادامه رقابت دو جانبه با وی برای تصدی کرسی نخستوزیری کنار کشیده است، پیروزی خود را مسجل میداند.
«رابین اکلی،» خبرنگار تلویزیون سیانان معتقد است می که به سختکوشی و جدیت در کار شهرت دارد، به «مارگارت تاچر،» بانوی آهنین انگلیس، شباهت زیادی دارد و بهترین گزینه برای هدایت این کشور در شرایط نامعلوم سیاسی و اقتصادی کنونی به دلیل آغاز گفتگوها برای چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و مسئله امتیازگیری از این نهاد است. می دومین نخستوزیر زن انگلیس پس از تاچر در دهه 1980 خواهد بود.
بسیاری از افرادی که به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رأی دادند، او را که از مخالفان این رخداد بود، گزینه مناسبی برای نخستوزیری نمیدانند. گرچه وی مانند کامرون خروج از اتحادیه اروپا را به صلاح این کشور نمیدانست، موضعش در این خصوص چندان سخت نبود و در این باره سر و صدای زیادی به راه نیانداخت. می اعلام کرده اکنون که انگلیس تصمیم خود را برای خروج گرفته است تمام تلاشش را برای انجام این فرایند به بهترین شکل ممکن به کار خواهد بست و مذاکرات با اتحادیه اروپا را به نفع مردم کشورش به پایان خواهد رساند.
بیان تک تک مواضع او درباره مسائل پیشروی انگلیس از حوصله این مطلب خارج است. اما به طور کلی میتوان گفت او موافق ازدواج همجنسگرایان، کاهش مزایای رفاهی، فروش جنگلهای عمومی، اعزام نیرو به افغانستان و عراق، بالا بردن شهریه تحصیلات دانشگاهی، کاهش اعضای مجلس عوام انگلیس و تشدید قوانین مهاجرت است.
ترزا می که خود را آماده رقابتهای درون حزبی برای کسب کرسی ریاست حزب محافظهکار و همچنین نخستوزیری انگلیس کرده بود، با کنارهگیری تنها رقیبش به سرعت روند رسیدن به قدرت را طی میکند. گرچه مسیر پیشروی وی به اندازه کسب این جایگاه ساده نخواهد بود و علاوه بر مشکلات کنونی انگلیس که بسیاری آن را بحرانیترین شرایط سیاسی حاکم بر این کشور میدانند، باید با مخالفان نیز دست و پنجه نرم کند. او قرار است پس از دیدار با ملکه انگلیس از روز چهارشنبه آغاز به کار کند.
زهرا حاج محمد ابراهیم طهرانی
انتهای پیام/