عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نهم شورای اسلامی گفت :ارتباطات بین المللی و سرمایه گذاری در دوران پسابرجام آنطور که باید بهبود نیافته و ادامه این روند و ورود کاسبان پسابرجام به بازار اقتصادی کشور، نابودی تولیدات داخلی و صادرات را در بر دارد.

محمد علی مددی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نهم شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت:اجرای برجام در این مدت نتوانسته ارتباطات بین المللی وسرمایه گذاری ایران را تسهیل کند و  فراموش شدن تولید کنندگان داخلی و ایجاد کاسبان پسا برجام از نتایج آن در کشور بوده است.

وی تصریح کرد :  شکل گیری و ورود کاسبان پسابرجام در بازار اقتصادی ایران از مهم ترین سیاست های کشور های مداخله گر برای ایجاد رکود و فاصله اهداف کشور از رویکرد اقتصاد مقاومتی است.

مددی افزود: با فراموش شدن تولید کنندگان وبی انگیزگی آنها برای مشارکت های ملی در تولید محصولات صادراتی و گرایش به واردات برای درآمد زایی و سود دهی بیشتر، ضربه بزرگی به اقتصاد مقاومتی وارد خواهد شد .

وی ادامه داد : متاسفانه کاسبان پسابرجام با به دست گرفتن بازار داخلی ایران در تمامی محصولات حتی پوشاک و مواد غذایی که مهم ترین نیازهای مردم جامعه است باعث کاهش تولیدات داخلی و درپی آن تعطیلی و ورشکستگی کارخانه ها  و واحدهای تولیدی وتجاری ،‌کاهش اشتغال زایی و افزایش بیکاری شده اند.

مددی با اشاره به آینده اقتصاد ایران گفت : روند افزایش واردات به کشور به جایی رسیده که با کاهش روز افزون تولیدات داخلی و ادامه این روند در آینده دیگر خبری از تولید وعرضه محصولات ایرانی در بازار داخلی و جهانی نخواهد بود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نهم شورای اسلامی تاکید کرد :‌ دولت باید با حمایت تولید کنندگان داخلی  و آماده سازی بستر مناسب یرای صادرات ، جلوگیری از واردات غیر ضرور ، فرهنگ سازی و آموزش برای گرایش مردم به مصرف محصولات ایرانی در راستای رونق تولید داخل و توسعه صادرات گام بردارد.

وی افزود :همچنین  دولت باید از ورود بسیاری از محصولات بی کیفیت که مشابه آن در کشور از نوع مرغوب و با قیمت ارزان تر تولید می شود جلوگیری کند زیرا دلالان با ترفندهای خاص خود برای سود دهی وبازار گرمی بیشتر، اعتمادمردم را نسبت به محصولات ایرانی از بین می برند.

مددی با اشاره به این که تنها راه مقابله با کاسبان پسا برجام ، عمل به شاخص های اقتصاد مقاومتی و ورود جدی دولت در این امر است تصریح کرد : تنها نمی توان با برگزاری سمینار و همایش معضل رکود حاکم در ایران را حل کرد بلکه با تقویت وبه روز رسانی سیستم بانکی ، ارائه تهسیلات و وام های کم بهره ، تولیدکنندگان را برای ارتقای محصولات داخلی و توسعه صادرات  حمایت کرد .

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نهم شورای اسلامی در پایان گفت : پس از برجام بسیاری از نیروهای کار به دلیل تعطیلی واحدهای تولیدی وتجاری بی کار شدند وبیانگر این است که دولت برنامه ای برای اداره کشور برای پسابرجام ارائه نداده است به همین دلیل با مشکلات این چنینی مواجه شدیم. 

***ورود دانش و تکنولوژی امری مهم در خود کفایی محصول

محسن صرامی فروشان نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: با اجرای برجام و مذاکرات ، بر طرف کردن نقاط ضعف برجام و شناخت از نحوه اجرای متقابل را در دستور کار قرار داده ایم تا طرفین با شناخت یکدیگر به تعهدات خود پایبند باشند، اما باید گفت که درنهایت آمریکایی ها به خاطر منافع سودجویانه خود در منطقه به راحتی تن به اجرای این امر نمی دهند.

صرامی فروشانی با اشاره به آینده اقتصاد ایران ادامه داد: از دهه اول انقلاب شعار خود کفایی محصولات استراتژیک مطرح بوده و از این رو لازم است که برای خود کفایی تولیدات داخلی نسبت به ورود دانش و تکنولوژی روز اقدام نماییم.

نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: اقتصاد کشور باید مبتنی بر استفاده از قابلیت های دانش داخلی باشد تا کمترین وابستگی را در خصوص تامین نیازهای اساسی داشته باشیم، ضمن آنکه بایستی سرمایه بانک ها به سمت تولید داخلی سوق داده شود تا علاوه بر رونق صنایع داخلی ، شاهد توسعه صادرات محصولات نیز باشیم . 

وی بیان کرد: در صورت واردات افسار گسیخته کالاهای مشابه داخل باید گفت ضمن شرایط سخت رقابت پذیری تولیدکنندگان با سایر رقبا، انگیزه سرمایه گذاری و میزان اشتغال نیز در کشور کاهش می یابد که این امر با اهداف اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد. 

صرامی فروشان تصریح کرد: برای افزایش تولید ناخالص داخلی باید به گونه ای برنامه ریزی نماییم که محصولات داخلی از نظر کمی و کیفی با استانداردهای خارجی مغایرتی نداشته باشند.


انتهای پیام /
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار