به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیویورک تایمز نوشت: «رجب طیب اردوغان،» رئیس جمهور ترکیه یک ماه پیش در سخنرانی خود به میلیون ها طرفدارش که با پرچم قرمز ترکیه از او استقبال می کردند به دیده تحقیر می نگریست. آن ها در حال جشن گرفتن فتح استانبول توسط سلطان محمد دوم در قرن 15 میلادی بودند. این بزرگداشت با نمایش هوایی یک فروند جت جنگی و بازسازی فتح با آتش بازی و چراغ های چشمک زن، تصویر وحدت ملتی را در ذهن تداعی می کرد که با الهام از دستاوردهای گذشته، هماهنگ به سوی عظمت پیش می رود. اما حقیقت های تلخ، آن تصویر منسجم را مخدوش کرد.
اردوغان که مدت ها مدعی سیاست خارجی «نداشتن مشکل با همسایگان» بود، گویا حالا با همه جا و همه کس در مورد همه چیز مشکل پیدا کرده است. پیکارجویان کرد و تروریست های داعش، از سال گذشته تاکنون، 14 بار به ترکیه حمله کرده ، 280 نفر را کشته و هراس جدیدی ایجاد کرده اند. با افزایش وحشت و فراری شدن گردشگران، اقتصاد نیز آسیب دیده است.
در عین حال، اردوغان روز به روز منزوی تر شده است و دوستان قدیم خود مانند آمریکا را با رد اقدام قاطع علیه داعش، رنجانده است.
او اخیرا در خصوص این گروه ترویستی، مواضع محکمی گرفته بود اما گویا این کار هم دردسرهایی ایجاد کرده است. مقامات ترکیه معتقدند داعش مسوول بمب گذاری انتحاری فرودگاه آتاتورک استانبول است و همین آسیب جدی به اقتصاد ترکیه وارد می کند.
اردوغان از تابستان گذشته، جنگ با کردهای تجزیه طلب جنوب شرقی ترکیه را از سر گرفته است و صدها غیر نظامی در این درگیری ها جان خود را از دست داده اند. او پاییز سال گذشته نیز با سرنگون کردن یک فروند هواپیمای جنگی روسی، مسکو را از خود رنجاند.
رئیس جمهور ترکیه آن قدر منزوی شده است که هفته گذشته از شدت درماندگی تصمیم گرفت دست دوستی به سوی روسیه دراز کند و دوباره روابط خود با اسرائیل را نیز از سر بگیرد.
اردوغان که زمانی کمک کرد مردم سالاری اسلامی در ترکیه پیاده شود، حالا پیوسته نهادهای دموکراتیک را به باد انتقاد می گیرد. سردبیر بزرگ ترین روزنامه کشور ترکیه به خارج از کشور گریخته و سردبیر یکی دیگر از روزنامه های بزرگ ترکیه، به اتهام افشای اسرار دولتی، در حال محاکمه است.
رئیس جمهور ترکیه، دیگر تحمل انتقاد ندارد و متحدان قدیمی اش را از دایره دوستان خود می راند و به جای آن ها، افراد مطیع و گاهی خویشاوندان خود را بر سر کار می آورد.
امروزه بسیاری معتقدند اردوغان، همان عادت های بد رهبران قبلی ترکیه را به خود گرفته است که برای شکستشان به صحنه آمده بود. حالا، رای دهندگان هر چند وفادار به او، به اقتصاد توجه بیشتری خواهند کرد. در سال های گذشته، درآمدها بهبودی نداشته و سرمایه گذاری مستقیم خارجی، بسیار کم شده است. اقتصاد، چشم اسفندیار اردوغان در انتخابات خواهد شد.
انتهای پیام/