شهاب اولیایی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص حفظ وزن بعد ازماه رمضان گفت: معمولا بعد ماه رمضان افرادی که وزن کم کردند به دلیل پرخوری، بدخوری و آشفته خوری دوباره وزن قبل خود را کسب می کنند که رعایت برخی نکات در حفظ وزن واندام آنها می تواند موثر باشد.
وی با اشاره به این نکات افزود: بعد این ماه همچنان باید تغذیه؛ طبق اصول تنوع، تعادل و تناسب مصرف شود، یعنی فرد غذاهای متنوع و متناسب را در حد نیاز میل کند و این اصول را همیشه درذهن داشته باشد.
اولیایی اظهار داشت: درکنار بحث تغذیهای، تحرک و فعالیت ورزشی سبک بسیار اهمیت دارد و نباید این دو را ازهم جدا دانست، درواقع برای جلوگیری از افزایش یا کنترل وزن، انجام ورزشهای ساده مانند پیاده روی بسیار موثر است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه افراد برای کاهش یا حفظ وزن نباید تحت تاثیر تبلیغات مختلف قرار گیرند،عنوان کرد: به جای پیروی از شیوههای نادرست رژیم، افراد باید تغذیه خود را به درستی انتخاب کرده و از میوه و سبزیجات در بحث غذای اصلی و میان وعدهها استفاده کامل داشته باشند چرا که رژیمهای غیرعلمی، عجولانه و بدون مشاوره با پزشک به بدن فرد آسیب رسانده و حتی ممکن است وزن فرد اندکی به جای کاهش، بالا رود.
وی با اشاره به ضرورت تامین آب بدن اعلام کرد: افراد به ازای هرکیلوگرم وزن خود باید بین 30 تا 35 سی سی آب مصرف کنند، البته درصورت تعریق بدن عملا چند سی سی به این حد متعارف اضافه می شود.
اولیایی درباره برهم خوردن برنامه غذایی در بعد ماه رمضان اظهار داشت: بهتر است افراد در یک وعده، غذای سنگین نخورند مثلا ناهار یا شام خود را در دو وعده میل کنند یا بعد از یک ناهار سبک، عصرانه خورده شود.
وی تاکید کرد: یکباره غذای سنگین خوردن به سیستم گوارشی آسیب می زند بنابراین استفاده از وعدههای غذایی متعدد با حجم کمتر به سیستم گوارش فرد کمک می کند.
انتهای پیام/