به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ نخستین بانک شیر مادر کشور در مرکز آموزش درمانی الزهراء تبریز، 25 تیرماه سالجاری در تبریز با هدف تامین شیر مادر برای نوزادان نارس و پرخطر افتتاح میشود.
بر اساس منابع علمی استفاده از شیر مادران(ترجیحا شیر خود مادر و یا شیر مادر اهدایی) ریسک سپسیس (عفونت نوزادی)، انترکولیت نکروزان (بیماری التهابی روده نوزادان) را کاهش میدهد و به افزایش هوش و تکامل نوزادان در بلندمدت کمک میکند.
در این بانک، شیر اهدایی مادران جمع آوری و پاستوریزه میشود تا برای مصرف در نوزادانی که از شیر مادر خودشان محروم هستند، آماده و امن گردد.
بدین معنی که شیرهای مادران اهدایی پس از تایید آزمایشگاه مورد پاستوریزاسیون قرار میگیرند تا ریسک انتقال(HIV) هپاتیت ب، هپاتیت سی و CMV و باکتریهای معمول از بین برود.
با پاستوریزاسیون قسمت عمده مواد ایمنی موجود در شیر مادر حفظ میشود و به همین دلیل نسبت به شیر خشک ارجح است سازمان جهانی بهداشت(WHO) و یونیسف و(AAP) American Academy of Pediatrics برای نوزادانی که به هر دلیل از شیر مادر خود محروم هستند شیر دایه با شیر آماده شده توسط بانک شیر را توصیه می کنند. بانک شیر مادر بیمارستان الزهرا بر اساس آخرین دستورالعملهای بانکهای شیر مادر امریکا(HMBANA) آماده شده است.
لازم به ذکر است، از حدود 90 سال قبل در کشورهای پیشرفته بانکهای شیر مادر فعال هستند و این اولین نمونه این بانک در کشور است.
این واحد در ساختمان شماره 2 مرکز با امکاناتی مانند یخچالهای پیشرفته، دستگاه پاستوریزهکننده شیرمادر، لاکتو اسکن راهاندازی شده است.
تاسیس بانک شیر مادران به همت تلاشهای دکتر محمد باقر حسینی، فوق تخصص نوزادان و با حمایت مالی اداره سلامت نوزادان صورت گرفته است.
انتهای پیام/ش