مهدی امامی روان شناس در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وسواس فکری گفت: وسواس فکری نوعی اختلال است که فرد بدون اختیار، مطلب و موضوعی را مرتب در ذهن خود تکرار می کند. طی این اختلال، فرد تسلیم افکار مزاحم شده و دچار اضطراب و تنش می شود.
وی افزود: فرد مبتلا در این گونه موقعیت ها تلاش می کند این افکار را نادیده گرفته و سرکوب کند. در این وضعیت گفتگوهای ذهنی فرد افزایش، می یابد و پیوسته با خود در حال تجزیه و تحلیل مسائل است. از تبعات این اختلال ، عدم توانایی در تمرمز حواس، خستگی ذهن، حواس پرتی و بی حوصلگی است.
این کارشناس ادامه داد: در این وضعیت ممکن است مثلا فرد مبتلا، رفتار همسرش را از زوایای مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد و و در نهایت به بدبینی و سوء ظن دچار شود، یا یکی از زوجین همواره ترس از دست دادن همسرش را داشته باشد و از افکار آزار دهنده رنج ببرد.
امامی تصریح کرد: برای درمان این اختلال روشهای روان درمانی و دارویی وجود دارد. اما در وضعیت خیلی خفیف می توان با شیوه های رفتاری از پیشرفت آن جلوگیری کرد.زمانی که اینگونه افکار به ذهن هجوم می اورد بهتر است آنها را یادداشت کنند،و اگر در طول روز دوباره دچار این حالت شدند به خودشان یادآوری کنند که قبلا آنها را یاداشت کرده اند.
وی در پایان گفت: فعالیت های روزمره تان را افزایش دهید طوری که زمان خالی برای پرداختن به این افکار مزاحم باقی نماند. افزایش روابط اجتماعی و دوری از تنها ماندن می تواند به درمان این اختلال کمک کند.
انتهای پیام/