در آیه چهار سوره قدر می‌خوانیم «تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ» که اشاره به فرود فرشتگان و روح دارد.

آیت‌الله سید محمد قائم مقامی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در آیه چهار سوره قدر می‌خوانیم «تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ» که اشاره به فرود فرشتگان و روح دارد.

وی افزود: فرود فرشتگان و روح چند دلیل دارد، نخست این که آنها تقدیرات را به زمین می آورند  و نزد امام زمان(عج) می برند. دیگر این که حقیقت قرآن کریم در شب قدر مجدد نازل می‌شود. 

قائم مقامی عنوان کرد: نزول  قرآن در شب قدر دفعی و به یکباره بوده است اما حقیقت این کتاب آسمانی هر سال در شب قدر بر زمین نازل می‌شود.

وی  اظهار داشت:  علت نزول حقیقت قرآن در شب قدر هرسال «ابرام» به معنای تأیید مجدد و تحکیم مجدد دین است. در واقع دین اسلام به حال خود رها نشده و این همان وجه تمایز دین مبین اسلام  با دیگر ادیان است.

این کارشناس مذهبی با طرح این سؤال که تقدیرات یکساله انسان به چه کسی نازل می‌شود، گفت: مطابق با روایات امام عصر(عج) است که این تقدیرات را امضاء می‌کنند.

 وی با اشاره به اینکه منظور از روح در سوره قدر چیست، گفت: منظور از روح القدس همان حضرت جبرئیل(ع) است، این مقام برای فرشته آسمانی زمانی اتفاق می‌افتد که قرآن را نازل کند و وی با قدسیت همراه شود. علت تمایز روح از دیگر فرشتگان هم این است که جبرئیل قرآن را نازل کرده است.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۵ ۲۹ فروردين ۱۴۰۱
عالی بود ممنونم از بابت زحماتتون متشکریم مسلم محمدی