به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
آبادان؛رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رامهرمز گفت: رودخانه اعلا یکی از مهمترین رودهای شهرستان رامهرمز است؛ این رودخانه تا پیش از ایجاد سدی در بالادستش در فصلهای پاییز، زمستان و اوایل بهار دارای بستری طغیانی و سیلابی بوده است.
احسان شیخبارانی افزود: بهتازگی به دلیل فرسایش دیوارههای این رودخانه در نزدیکی روستا و محوطه باستانی مشهور تل برمی بقایای یک سازه با مصالحی از قلوهسنگهای رودخانه و ملاطی از نوع شفتهآهک و گچ آشکار شده است.
وی گفت: هسته اصلی سازه از قلوهسنگهای رودخانهای شکلگرفته اما در نمای خود از نوعی سنگهای مستطیل بهاندازه 15×25×72 سانتیمتر که بهخوبی تراشخوردهاند استفاده شده است و بر روی سطوح خود دارای نشانه تیشه حجاری هستند که بهخوبی آهنگ ضربات و فن ضربات تراشندِ سنگ را نشان میدهد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رامهرمز افزود: ممکن است این سازه بقایای یکی از پایههای پل یا پلبندی در این محدوده باشد که سیلابهای فصلی ویرانگر رودخانه اعلا آن را از بین برده و در زیر رسوبات خود پنهان کرده است.
شیخبارانی گفت: هرچند یکتکه سفال بسیار فرسوده شده در ملات این سازه مشاهده شد اما در رابطه با تاریخگذاری این سازه در حال حاضر نمیتوان با قطعیت اظهارنظر کرد .
انتهای پیام/