تولیت آستان قدس رضوی گفت: علم، اندیشه، معنویت و سبک زندگی اسلامی چهار رکن و پایه ایجاد تمدن اسلامی هستند .

نقش کلیدی دانشگاه ها در شکل دهی تمدن اسلامیبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در دیدار حدود 300 تن از اساتید دانشگاه و جمعی از نخبگان دانشگاه‌های خراسان رضوی، افزود: با به بن بست رسیدن تفکر سلفیت و داعش، دنیا امروز متوجه اسلام ناب شده است؛ همان اسلامی که مبتنی بر عقلانیت بوده و بدون شک تنها راه نجات بشریت است.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به سبقه علمی مشهد مقدس، گفت: این شهر به دلیل برخورداری از حوزه علمیه کهن و دانشگاه‌های برجسته و وجود مضجع شریف عالم آل محمد، امام علی بن موسی الرضا(ع)، شایسته‌ترین جایگاه برای گفت‌وگو میان ادیان مختلف است.

وی به جایگاه رفیع حوزه و دانشگاه مشهد مقدس اشاره و تصریح کرد: مشهد شایسته مرجعیت علمی کشور است و یکی از سوغات این شهر می‌تواند دانش روشنگر و هدایتگری باشد که از حوزه علمیه کهن و دانشگاه فرهیخته و انقلابی آن ریشه می‌گیرد.

وی با بیان اینکه دانشگاه باید دارای روحیه تحول آفرینی و انقلابی باشد، به نقش اساتید در ایجاد انگیزه، اخلاق اسلامی و معنویت در جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: اساتید و فرهیختگان دانشگاه نقش بی‌بدیلی در ایجاد انگیزه تحول خواهی، روحیه معنویت و تلاش جهادی در میان جوانان دارند و این دانشگاه فرهیخته است که با تربیت صحیح نسل آینده می‌تواند فردایی روشن برای کشور و انقلاب اسلامی رقم بزند.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اساتید دانشگاه فرماندهان و جوانان افسران جنگ نرم هستند، ابراز کرد: جامعه موفق، توسط فرهیختگان متعهد آن ساخته می‌شود. اکنون ما در دهه چهارم انقلاب اسلامی، یعنی دهه پیشرفت هستیم و این پیشرفت جز با تلاش دانشگاهیان متعهد، خودباوری جوانان متدین و کار شبانه روزی محقق نمی‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی وظیفه دانشگاه‌های مشهد را نسبت به سایر مراکز علمی کشور مضاعف دانست و توضیح داد: دانشگاه‌های مشهد مقدس به خاطر همجواری با بارگاه ملکوتی عالم آل محمد(ع) مسئولیتی مضاعف و وظیفه‌ای خطیر بر دوش دارند و در تربیت و تقدیم جوانان ارادتمند به ساحت کبریایی ائمه معصومین علیهم السلام باید کوششی مجاهدانه داشته باشند.

تولیت آستان قدس رضوی دانش، اقتصاد مقاومتی و نیروهای متدین را مهمترین دارایی جمهوری اسلامی خواند و اضافه کرد: تربیت نیروی متدین، کادرسازی و پرورش افراد متخصصی که بتوانند راهگشای کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی باشند، بزرگترین وظیفه دانشگاه‌ها و مراکز علمی است.

وی افزود: این کادرسازی و تربیت نیروهای متدین و متخصص همان هدفی است که آیت الله واعظ طبسی در تاسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی و دانشگاه امام رضا(ع) به دنبال آن بودند و هدف و فلسفه تشکیل دانشگاه امام صادق(ع) توسط آیت الله مهدوی کنی نیز همین بوده است.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان اهمیت موضوع توسعه خدمت در آستان قدس رضوی اشاره و خاطرنشان کرد: اساتید، پزشکان، مهندسان، مبلغان دینی و متخصصان حوزه‌های مختلف که دل در گرو خدمت به آستان قدس رضوی دارند، می‌توانند با خدمت به مردم تحت لوای پرچم مطهر امام رضا(ع) به توسعه این جریان فرهنگی کمک کنند.

وی کمک به محرومان در آستان قدس رضوی را متفاوت با کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سایر نهادهای حمایتی دانست و عنوان کرد: آستان قدس رضوی به دنبال کمک‌های خدمتی به محرومان و مستضعفان است؛ کمک‌هایی چون ارائه خدمات پزشکی و مهندسی که توسط خادمان متخصص این بارگاه می‌تواند ارائه شود.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در پایان منشور هفتگانه مقام معظم رهبری را سرلوحه آستان قدس رضوی خواند و گفت: این منشور هفتگانه باید دغدغه دانشگاه‌ها و فرهیختگان مشهد نیز قرار گیرد. دانشگاه‌ها باید به کمک این آستان ملکوتی بشتابند و با ارائه ایده‌ها، پیشنهادات و نظرات سازنده خود به تحقق این منشور کمک کنند.

در ابتدای این دیدار دکتر محمدعلی رضایی؛ رئیس سازمان بسیج اساتید استان خراسان رضوی، دکتر عباس شیخ‌الاسلامی؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، دکتر جواد سرگلزایی؛ رئیس دفتر بنیاد نخبگان خراسان رضوی، حجت الاسلام دکتر محمدرضا جواهری از اساتید دانشگاه و دکتر محمدعلی خلیل زاده رییس دانشگاه امام رضا به بیان دیدگاه‌ها، پیشنهادات و نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام//


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.