هادی حقشناس کارشناس اقتصادی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تأثیر کاهش نرخ سود بانکی در اقتصاد اظهار داشت: کاهش نرخ سود بانکی به تبع کاهش نرخ تورم میتواند علاوه بر کاهش قیمت تمام شده سرمایهگذاریها منجر به رقابتی شدن تولیدات داخلی شود.
وی افزود: کاهش نرخ سود بانکی در یک برنامه میانمدت و بلندمدت ، کاهش هزینههای مالی پروژه را در برخواهد داشت.
حقشناس با اشاره به مهمترین آثار کاهش نرخ سود بیان کرد: کاهش نرخ سود علاوه بر به حداقل رساندن بخش دلالی و سفتهبازی در بازار موجب تقویت بخش واقعی تولید و رونق اقتصاد خواهد شد.
کارشناس اقتصادی تصریح کرد: سود سپردهها و تسهیلات بانکی علیرغم کاهش نرخ تورم بالا بود و حال اگر دولت با توجه به سیاستهای پیش رو بتواند نرخ تورم را کنترل و تک رقمی کند مطمئنا با یک وقفه چند ماهه به طور مجدد شاهد کاهش نرخ سود بانکی خواهیم بود.
*** کاهش نرخ سود بانکی رونق تولید را به ارمغان نمی آورد
محمد غفوری کارشناس بانک در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما به سبب ساختارهای بسته اقتصادی تعابیری مختلف برای نرخ سود بانکی پیش آمده و این درحالیست که این نرخ سود در دنیا متاثر از تعاملاتی دیگر است.
وی با اشاره به تاثیر کاهش نرخ سود بانکی در تولید گفت: برخی افراد کاهش نرخ سود بانکی را در رونق تولید موثر می دانند اما نباید فراموش کرد که عوامل متعدد دیگری از جمله بازار، کیفیت و قیمت بر تولید تاثیر گذار است.
غفوری با اشاره به ضرورت کاهش نرخ تسهیلات در بخش کشاورزی بیان کرد: همه دولت ها خواستار کاهش نرخ تسهیلات بخش کشاورزی بودند و این درحالیست که سایر کشورها برای حمایت از این بخش سوبسید و یارانه به کشاورزان پرداخت می کنند در نهایت چنین امری منجر به بدهی های هنگفت دولت به سیستم بانکی و عدم کارایی بانک ها شده است.
وی ادامه داد: تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر تولید در مقایسه با رشد دیگر شاخص های تولیدی چندان چشمگیر نیست چرا که بارها مشاهده کردیم که علی رغم کاهش نرخ سود بانکی پروژه ها به سبب ضعف مدیریتی و نبود کیفیت لازم با شکست مواجه شده است.
کارشناس بانک تصریح کرد: بنده معتقدم که اهمیت کاهش نرخ سود در مقایسه با اهمیت شاخص های دیگر در رتبه دوم و سوم قرار دارد.