به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان دوشنبه، 20 ژوئن 2016 (31 خرداد و 14رمضان ) طولانیترین روز در نیمکره شمالی است و خورشید به صورت فلکی سرطان و ماه به صورت فلکی دلو وارد شده وفصل بهار در نیمکره شمالی به پایان می رسد که این تغییر فصل درعلم انقلاب تابستانی گفته می شود.
به این پدیده نادر ماه توتفرنگي گفته می شود اما رنگ ماه صورتي يا قرمز نشده یا به شکل توت فرنگی دیده نمی شود بلکه تنها نور آن كمي به گرمي متمايل است. نام توتفرنگي از آنجا روي اين پديده گذاشته شده كه قبيله آلگونكين در آمريكاي شمالي اعتقاد داشتند ماه كامل در ژوئن نشاندهنده زمان برداشت محصول توتفرنگي است.
اما نکته شگفت آورآن است که در زمان غروب روز(۳۱خرداد)، ماه قمری (۱۵ رمضان) کامل بوده وخورشید و ماه کامل را در آسمان می توان همزمان مشاهده کرد این اتفاق 70 سال یا حتی بیشتر طول می کشد تا تکرار شود نخستین بار در سال 1967 رخ داده و بار دیگر در سال 2094اتفاق می افتد. از زمان های گذشته سرخپوستان برای بزرگداشت این روز آتش روشن می کردند و دور آن می رقصیدند و اروپاییان نیز با درست کردن قایق های کاغذی و رها کردنشان در رودخانه، آرزوی خوشبختی و شادی می کرد. منبع:theweathernetwork
انتهای پیام/