به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ شبکه بی بی سی با بیان اینکه ایران هنوز طعم سود توافق هسته ای را نچشیده، مدعی شد قرارداد خرید هواپیماهای بوئینگ موضوعی اقتصادی و سیاسی است که دو کشور را به یکدیگر نزدیک می کند.
به گزارش این شبکه تلویزیونی دو نماینده جمهوری خواه آمریکا نگرانی خود را نسبت به قرارداد خرید فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران ابراز داشتند.
بی بی سی ادامه داد: ایران قرارداد خرید یکصد فروند هواپیمای بوئینگ را با آنچه شیطان بزرگ می خواند امضا کرد. ایران پس از دهها سال تحریم توانست با این شرکت قرار داد امضا کند تا بر اساس آنچه می گوید ناوگان هوایی خود را نوسازی کند.
ایران تلاش دارد تا پس از موافقت دولت آمریکا با قرارداد، 230 فروند هواپیما از 250 هواپیمای خود را تعویض کند. رسانه ها ارزش این قرارداد را 17 تا 25 میلیارد دلار عنوان کرده اند. جزئیات قرار داد هم پس از مذاکرات بیبشتر مشخص می شود. بوئینگ اعلام کرده است که برای فروش هواپیماهایش به ایران مجوزهای لازم را از دولت آمریکا دریافت کرده است. پس از توافق هسته ای، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد شرکت های آمریکایی می توانند هواپیمای مسافربری به ایران بفروشند که این مساله، برای اولین بار از سال 1979 صورت می گیرد.
جمهوری خواهان آمریکا با این قرارداد مخالفند و آن را تهدید کننده امنیت ملی آمریکا می دانند. آنها اطلاعات کامل شرکت ایرانی طرف قرارداد را خواستار شده اند. این قرار داد اولین نمونه در نوع خود از زمان انقلاب و پر هزینه ترین (گرانترین) قرارداد ایران با آمریکا حتی به نسبت سالهای پیش از 1979 محسوب می شود.
ایران در ماه ژانویه قراردادی را با ایرباس امضا کرد تا 118 فروند هواپیما به ارزش 25 میلیارد دلار را خریداری کند؛ اما این قرارداد همچنان در انتظار مجوز وزارت خزانه داری آمریکاست زیرا ده درصد از قطعات ایرباس، تولید آمریکاست.
اما صرف نظر از قرارداد خرید هواپیما میان ایران و آمریکا، تهران هنوز طعم مزایای توافق هسته ای تاریخی خود را نچشیده است. چندی پیش "حسن روحانی،" رئیس جمهور ایران، اعلام کرد تهران رسما شکوائیه ای ضد آمریکا در مورد مصادره دو میلیارد دلار از دارایی هایش را به دیوان بین المللی دادگستری تقدیم می کند. این دیوان تایید کرد که ایران شکوائیه ای را ضد دادگاهی در آمریکا که حکم پرداخت غرامت به قربانیان اقدامات تروریستی را صادر کرده بود، تقدیم کرده است.
علیرغم این تنش ها میان دو کشور، تبادلات اقتصادی میان آنها سرعت گرفته است و هواپیماهای بوئینگ به همان اندازه که موضوعی اقتصادی هستند، موضوعی سیاسی محسوب می شوند که تهران و واشینگتن را به یکدیگر نزدیک می کند.
انتهای پیام/
همش که نباید بفکر خودمون باشیم.
این پولها خرچ اشتغال نمیشه ولی هواپیماها تو کشور باقی می مونه تو رو خدا فریب رسانه های غربی رونخورین
درود بر رئیس جمهور حسن روحانی
باور کیند میشه
امریکا روشش پیشرفت با ظلم به ملتهاس و ایران بر خلاف عمل میکند