مهدی امامی روان شناس در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دلایل خرید افراطی، گفت: افراد در مواجهه با مسائل و فشارهای روحی، واکنش های متفاوتی از خود نشان می دهند. این واکنش ها باعث تخلیه روانی شده و فشار روحی را کم می کند.
وی افزود: اختلال خرید افراطی یکی از روش هایی است که برخی افراد برای رهایی از تنش ها ممکن است به آن مبتلا شوند. این افراد به محض تحت فشار گرفتن، راهی بازار شده و چیزهایی می خرند که ممکن است هرگز به آن نیاز پیدا نکنند.
این کارشناس با اشاره به اینکه اغلب مبتلایان این اختلال را زنان تشکیل می دهند، گفت: این گونه افراد برای کم کردن استرس خود باید راهکارهای دیگری را پیدا کنند در غیر اینصورت این حالت شدیدتر شده و علاوه بر ضررهای اقتصادی، آسیب های روحی زیادی را به فرد وارد خواهد کرد و آنان را به خریدهای غیر ضروری معتاد می کند.
امامی ادامه داد: طبق نظریه رفتارشناسان، خرید کردن باعث هیجان و نشاط آنی در فرد می شود و تأثیری مانند مسکن ها بر فرد می گذارد. در اغلب اوقات به دلیل عدم شناخت این اختلال، افراد مبتلا در صدد درمان آن بر نمی آیند.
وی تصریح کرد: علایم اعتیاد به خرید این است که این افراد دقیقا نمی دانند به چه چیزی نیاز دارند یا پس از خرید کردن، پشیمان شده و در صدد بازگرداندن اجناس برمی آیند.
امامی در پایان گفت: برای درمان این اختلال لازم است این گونه افراد در برخورد با موقعیت های استرس زا تجدیدنظر کرده و رفتارهای خود را به دقت تحت نظر بگیرند به عنوان مثال بهتر است فهرستی از لوازم خریداری شده تهیه کرده و برآورد هزینه کنند و سعی نمایند با راهنمایی یک مشاور، روش های جایگزینی برای تخلیه روانی خود در موقعیت های استرس زا پیدا کنند.
انتهای پیام/