داوطلبان می توانند با آگاهی و دانستن نکات لازمه یک انتخاب رشته درست و هوشمندانه انجام دهند و هیچ گاه از انجام آن پشیمان نشوند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، هر سال داوطلبان زیادی در آزمون ورودی دانشگاهها شرکت می کنندو بعد از حدود دوماه کارنامه نتایج اولیه آزمون خود را دریافت می کنند. تحلیل صحیح نتایج اولیه این آزمون برای انتخاب رشته و گزینش بعدی مهم وسرنوشت سازاست اما نحوه تحلیل این کارنامه ها بستگی به اطلاعات و تجربه افراد شرکت کننده داشته و اگر اشتباهی در دریافت اطلاعات ویا راهنمایی بوجود آید ممکن داوطلب را از انتخاب رشته ناامید و یا منصرف و گمراه نماید.

فرصت طلایی برای انتخاب رشته درست کارشناسی ارشد/ چگونه انتخاب رشته کنیم که پشیمان نشویم؟

نکته حائز اهمیت در انتخاب رشته، هوشمندانه عمل کردن متقاضیان است که نباید از آن ساده گذشت. گاهی یک انتخاب رشته درست می تواند تضمین کننده آینده یک فرد به تمام معنا باشد یعنی با یک انتخاب هم شغل،ثروت،جایگاه اجتماعی و خیلی موارد دیگر را بدست آورد. در واقع با یک تیر می توان چند هدف را نشانه گرفت پس انتخاب آگاهانه می تواند تاثیر به سزایی در آینده فرد داشته باشد.

محوریت دانشگاه یا رشته، کدام مهم است؟ 
 اسماعیل قربانی کارشناس ارشد مشاوره تحصیلی در خصوص نکات مورد اهمیت در انتخاب رشته اظهار داشت: ظرفیت دانشگاه ها هر سال تغییر می کند یعنی در حال حاضر هیچ چیز مشخص نیست اما افراد به هیچ وجه نباید ازهر گونه نرم افزار تخمین رشته استفاده کنند چون با توجه به تغییرات هر ساله این نرم افزارها کارساز نیست.

وی ادامه داد:یک اصطلاحی در انتخاب به نام "تاروپود" وجود دارد، به این معنی که گروهی از متقاضیان دانشگاه محور و دسته دیگر رشته محور هستند. دانشگاه محوران علاوه بر قبولی رشته مورد علاقه شان به دانشگاه ها هم اهمیت می دهند در حالی که رشته محورها انتخاب یک رشته را مدنظر قرار می دهند.

دانشگاه خوب و برتر را انتخاب کنید
قربانی درباره مهترین ملاک در انتخاب رشته عنوان کرد: دانشجویان انتخاب دانشگاه خوب و برتر در اولویت خود قرار دهند چون موقعیت کاری که از طریق یک دانشگاه خوب و همکاری که با اساتید برجسته اتفاق می افتد، در آینده شغلی آنها تاثیر به سزایی دارد.

این مشاور تحصیلی با تاکید بر دانشگاه محور بودن داوطلبان، بیان کرد: دانشجویان بهتر است دانشگاه محور باشند تا به یک گرایش تخصصی بیش از حد اهمیت دهند. 

وی افزود: گرایش تخصصی زمانی کاربرد دارد که دانشجویان به معنای واقعی در آن مسئله زیر شوند، اما با توجه به اینکه عصر کنونی دنیای ارتباطات است به نظر می رسد که هر قدر دانشجویان با افراد مشهورتری در تعامل و ارتباط باشند نتیجه بهتری برایشان حاصل می شود.

شهرستانی ها از دانشگاه های تهران غافل نشوید!
قربانی کارشناس ارشد مشاوره تحصیلی درباره متقاضیان شهرستانی گفت: در کلان شهرها دانشگاه های برتر بیشتری وجود دارد. البته دانشگاه های برتر در شهرستان ها هم کم نیستند اما اگر متقاضیان شهرستانی موقعیت تحصیل در دانشگاه های برتر تهران یا جاهای دیگر را دارند بهترین انتخاب برای آنها توجه به دانشگاه مطرح تر است و در این موضوع شکی به دل راه ندهند.

وی افزود: اگر فردی کارشناسی خود را در یک دانشگاه خوانده و موقعیت تحصیل در همان دانشگاه برایش فراهم است انتخاب درست ادامه تحصیل در همان دانشگاه است چون با محیط، استادان و شرایط حاکم بر آن دانشگاه به خوبی آشنا است.

این مشاور تحصیلی درباره داوطلبان پسر و تمایل مضاعف به تحصیل در دانشگاه های برتر اظهار داشت: دانشجویان پسر بیشتر تمایل به تحصیل در دانشگاه های بزرگ دارند و حتی اگر مسیرشان دور باشد ترجیح شان انتخاب فضاهای بزرگ و برتر است در حالی که دانشجویان دختر با توجه به محدودیت هایی که در جامعه وجود دارد نمی توانند به راحتی پسران، آزادانه انتخاب رشته داشته باشند. 

قربانی تاکید کرد: در واقع رتبه های برتر باید دانشگاه های برتر تهرانی را در انتخاب های خود قرار دهند. اگر هم رتبه خوبی کسب نکرده اند و شرایط پذیرش در دانشگاه کارشناسی شان برایشان مهیا است آن محل را انتخاب کنند.

گول انتخاب رشته های فریب دهنده را نخورید!
قربانی مشاور تحصیلی در خصوص انتخاب رشته های فریب دهنده شرکت های دروغین اذعان داشت: این افراد متقاضی چهار سال در دانشگاه درس خوانده اند، دیگر دانش آموزان سابق نیستند. دانشجویان حاضر قبلاً گول مراکز انتخاب رشته ای دروغین را خورده اند و نتیجه آن را دیده اند. در واقع می توان گفت آنها در این سن عاقل و بالغ شده اند و می توانند با توجه به شرایط خود بهترین مسیر را انتخاب کنند و در دام این شرکت ها نیفتند.

وی درباره  مشخص شدن نصف تلاش در انتخاب رشته عنوان کرد: این موضوع که "نصف تلاش دانشجو  انتخاب رشته است" کاملاً نادرست است چون انتخاب رشته امری طبیعی است که برمبنای اولویت علاقه از بالا به پایین چیده می شود و خیلی کار خاصی نیست که فردی که مدرک کارشناسی دارد از عهده آن بر نیاید.

آینده در دستان خودتان است پس حواستان را جمع کنید
قربانی درباره تاثیر خود فرد گفت: دانشجویان باید بر اساس استعداد، علاقه و با توجه به موقعیت خانوادگی خود اولویت هایشان را انتخاب کنند چرا که هیچ کس تضمین کننده قبولی آنها نیست.

وی ادامه داد: با بررسی صلاحیت های لازم فرد می تواند اقدام به انتخاب رشته کند. این انتخاب می تواند توسط خود متقاضی یا یک متخصص انجام شود اما در هر دو حالت نتیجه یکی است پس چه بهتر این آینده را خودتان رقم بزنید.

این کارشناس ارشد مشاوره تحصیلی در مورد ملاک قرار دادن علاقه یا رفتن به دانشگاه بیان کرد: این موضوع بستگی به این دارد که فرد تا چه حد تلاش کرده است و آیا تمام تلاش خود را انجام داده است؟ 

قربانی افزود: گاهی دانشجویی عنوان می کند "که نهایت تلاش من  چیزی است که مشاهده می کنید و در سال بعد بهتر از این نتیجه نمی گیرم " اما زمانی دانشجویی مطرح می کند" که امسال به دلایلی نتوانسته تمام تلاش خود را انجام دهد و خود  واقع اش را به نمایش نگذاشته است" و این فرد تصمیم به انتخاب بهترین باید کند و اگر قبول نشد، برای سال آینده تلاش کند. 

وی درباره انتخاب رشته داوطلبان مردد بیان کرد: افراد مردد بهتر است ابتدا روزانه های همه جا را انتخاب کنند و بعد شبانه ها را در انتخاب های خود قرار دهند اما گاهی فرد یکسری تمایلات خاص دارد که ترجیح می دهد بر اساس آنها انتخاب کند که آن بحثش کاملاً مجزا است. 

این مشاوره تحصیلی اذعان داشت: اگر خود فرد فکر می کند، سال آینده می تواند باز برای کنکور مطالعه کند بهتر است بین روزانه و شبانه نخست روزانه و بعد شبانه را انتخاب کند چرا که در صورت تمایل نداشتن به تحصیل در شبانه می تواند آن را نرود و برای سال بعد تلاش کند.

قربانی یادآور شد: متقاضیان توجه داشته باشند که وقتی انتخاب رشته می کنند، احتمال قبولی آنها وجود دارد پس دقت لازم را داشته باشند.

گزارش از بهار الهی 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.